{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada FBiH: Zaštitit ćemo imovinu i radnike Feroelektra

20.6.2015. u 12:24
13
39
Vlada FBiH: Zaštitit ćemo imovinu i radnike Feroelektra
13
Vlada Federacije BiH u potpunosti je posvećena zaštiti interesa i imovine Federacije Bosne i Hercegovine i iskoristit će sva svoja ovlaštenja i zakonska sredstva kako bi zaštitila imovinu privrednog društva Feroelektro d.d. Sarajevo i pružila potrebnu zaštitu radnicima ovog privrednog subjekta.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Saopćila je ovo danas Amra Đendušić, punomoćnica Vlade Federacije BiH
na skupštini Feroelektro d.d. Sarajevo, nakon što je današnje održavanje sjednice Skupštine otkazano zbog nedostatka kvoruma.

Na taj način onemogućeno je da Vlada FBiH uđe u posjed ovoga privrednog društva i imenuje nove upravljačke strukture u ovoj kompaniji, koja joj je vraćena raskidom kupoprodajnog ugovora sa kompanijom Stanić Invest.

"S obzirom da današnja skupština nije održana radi nedostatka kvoruma Vlada Federacije BiH će u zakonski predviđenom roku insistirati na sazivanju nove Skupštine privrednog društva Feroelektro d.d. Sarajevo na kojoj će primijeniti sva svoja zakonska ovlaštenja i zaštititi imovinu Federacije BiH", kazala je Đendušić.

Istakla je kako je Ministarstvo trgovine FBiH napravilo značajan propust jer u današnji dnevni red skupštine nije uvrstilo tačku koja se odnosi na razrješenje članova postojećeg Nadzornog odbora.

"I da je skupština održana Nadzorni odbor ne bi mogao biti imenovan jer Federalno ministarstvo trgovine nije izvršilo dopunu dnevnog reda Skupštine Feroelektro d.d. Sarajevo", istakla je Đendušić.

Ona je naglasila i kako od trenutka stupanja na snagu Uredbe o vršenju ovlaštenja u privrednim društvima sa učešćem državnog kapitala iz nadležnosti Federacije BiH, Vlada Federacije BiH transparentno vrši neposredna ovlaštenja u privrednim društvima sa učešćem državnog kapitala, što sa prethodnom uredbom i pojedinim resornim ministarstvima nije bio slučaj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: