{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada FBiH u Mostaru razmatra boračke zahtjeve

S
26.4.2010. u 08:07
0
7
Vlada FBiH u Mostaru razmatra boračke zahtjeve
0
Vlada FBiH u Mostaru razmatra boračke zahtjeve
Foto: Arhiv
Vlada Federacije BiH (FBiH) trebalo bi danas na tematskoj sjednici u Mostaru da razmatra zahtjeve boračke populacije koji se odnose na ukidanje prihodovnog cenzusa za dobitnike ratnih priznanja i porodica poginulih boraca.
Premijer FBiH Mustafa Mujezinović ranije je izjavio da nije optimista kada je riječ o rješavanju problema i postizanju dogovora sa predsjednicima boračkih organizacija u FBiH.

Mujezinović je ocijenio da su protesti demobilisanih boraca u FBiH i Sarajevu, koji su održani u srijedu, 21. aprila, politički motivisani i da su eskalirali u neviđeni vandalizam koji potpiruju "ubačeni elementi, koji ne vole svoju državu, nego nered i haos".

On je upozorio da se ukidanjem prihodovnog cenzusa apsolutno ugrožava stand by aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom, što bi dodatno ugrozilo 450.000 penzionera u FBiH.

Više hiljada predstavnika boračke populacije FBiH protestovalo je 21. aprila zbog uvođenja prihodovnog cenzusa za dobitnike ratnih priznanja i porodica poginulih boraca. Tokom nereda povrijeđeno je 69 građana, od kojih 32 policajca.

Početak sjednice Vlade zakazan je za 12.00 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: