{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Nije bilo razloga za proteste"

S
28.4.2010. u 09:26
0
20
"Nije bilo razloga za proteste"
0
"Nije bilo razloga  za proteste"
Vjekoslav Bevanda (Foto: Sarajevo-x.com)
Federalni ministar finansija Vjekoslav Bevanda rekao je nije bilo razloga za proteste boračke populacije, nego da se njom manipulisalo, jer, osim dobitnika najviših ratnih priznanja na koje se odnosilo uvođenje cenzusa od 1. maja, svi drugi nisu imali razlog za proteste.
Bevanda je istakao da je ista grupa ljudi razbijala Vladu FBiH, stadion "Koševo", "Merkator" u Mostaru i učestvovala u neredima u Širokom Brijegu

"Ova država se konačno mora opredjeliti šta želi, aranžman sa MMF-om, Svjetskom bankom i Evropskom komisijom, za šta moramo ispuniti određene uslove koji su definisani ili se upustiti u avanturu i potpunu finansijsku paralizu", rekao je Bevanda za "Večernji list" izdanje za BiH .

Bevanda je istakao da se u Vladi dijele na one koji su za reforme i one koji skupljaju jeftine poene.

Više hiljada predstavnika boračke populacije Federacije protestovalo je pred zgradom Vlade FBiH 21. marta zbog uvođenja prihodovnog cenzusa za dobitnike ratnih priznanja i porodica poginulih boraca.

Pripadnici Federalne uprave policije priveli su 26 osoba koje su učestvovale u neredima tokom protesta, saopšteno je dan nakon demonstracija. U demonstracijama je povrijeđeno 69 oosba, od kojih 32 policijska službenika.

Vlada FBiH na sjednici u ponedjeljak, 26. aprila nije donijela nikakve odluke u vezi sa boračkim zakonima kako je bilo očekivano i kako je premijer Federacije Mustafa Mujezinović obećao u sporazumu koji je bio ponuđen boračkim udruženjima za vrijeme protesta u Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: