{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada FBiH razmatrat će nacrt budžeta u srijedu

F
7.3.2011. u 14:03
0
4
Vlada FBiH razmatrat će nacrt budžeta u srijedu
0
Vlada FBiH razmatrat će nacrt budžeta u srijedu
Vjekoslav Bevanda
Federalni ministar finansija Vjekoslav Bevanda kazao je da je na jutrošnjoj sjednici Kolegija Vlade Federacije BiH postignut dogovor da se s nacrtom federalnog budžeta ide na Vladu FBiH već ove srijede.
Nacrt budžeta za 2011. godinu iznosi oko 1,8 milijardi maraka, i manji je za 50 miliona od prošlogodišnjeg, a predviđeni deficit je 382 miliona koji će se pokriti sredstvima Međunarodnog monetarnog fonda, Svjetske banke i Evropske komisije, kazao je ministar Bevanda na konferenciji za novinare u Mostaru.

Dodao je kako je budžet bio završen još u desetom mjesecu prošle godine, no nije bilo "političke volje" da se s njim ide u parlamentarnu proceduru.

"Ova vlada radi i dok ne dođe druga vlada, mi smo vlada. Imamo dokumente i stvar je političke volje da sebudžet uputi u parlament i usvoji", zaključio je federalni ministar finansija.

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije BiH Damir Ljubić kazao je kako nema nikakvih zakonskih prepreka da novi saziv Zastupničkog doma i stari saziv Doma naroda Parlamenta FBiH na vrijeme usvoje budžet.

"Time bismo malo relaksirali situaciju i izbjegli eventualne posljedice i špekulacije oko neusvajanja budžeta", istaknuo je ministar Ljubić.

Ministar Bevanda dodao je na kraju kako se u prva dva mjeseca, uprkos drukčijim najavama pojedinih medija i političara, sve obaveze prema bužetskim korisnicima uredno i na vrijeme servisiraju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: