Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prosipanje iz šupljeg u prazno.
-- HDZ BiH neće glasati za "odluke koje idu na štetu RS-a" Šta je sa borcima Srpske ?
Sta s njima? Oni su bili agresori, petokolonasi, i domaci izdajnici.
Rekoše da je svako ko je imao i jedan dan u ratu kao pripadnik neke od jedinica na teritoriji FBIH upisan u registar boračke populacije. E, pa logičnije je da svi oni koji su "bez valjanog" razloga napustili jedinice da bi nešto radili sa strane ili se uputili vani i bili tamo do kraja rata "IZGUBE PRAVO NA UPIS U TAJ REGISTAR", pa da su bili i godinu angažovani. To se inače zove "DEZERTERSTVO". Nažalost moj gazda je jedan od njih.
Registar boraca treba da sadrži samo one sa više od jedne i po godine ratnog staža. REGISTAR RADNE OBAVEZE TREBA DA SADRŽI ONE KOJI SU BILI MANJE OD GODINU I PO. Poseban registar za borce koji su primali humanitarnu i socijalnu u Njemačkoj, Švedskoj i drugim zemljama.
Ispast ce sad da je u 'ercegovini bilo cirka milion branitelja :) i svi ce uimati naknade kako ovdje tako i u RH :)
zato su oni i predlozili ove amandmane da bi generali sa starosti od 15 godina dobijali jos vece penzije
--- Agencija dala obrazloženje Pa valjda i Evropska Hrvatska iam ti AGenciju ali ima i registar Branitelja, a oni od te Hrvatske iamju nekih beneficija. Ili to nije u BiH dio REFORMSKE AGENDE ???