{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada FBiH: Predloženi zakoni dobili podršku u Domu naroda FBiH i bez DF-a

15.7.2015. u 16:58
3
13
Vlada FBiH: Predloženi zakoni dobili podršku u Domu naroda FBiH i bez DF-a
3
Vlada FBiH: Predloženi zakoni dobili podršku u Domu naroda FBiH i bez DF-a
Foto: Klix.ba
Nacrti i izmjene nekoliko zakona, odluke te izvještaji koje je predložila Vlada Federacije BiH, a koji su se danas našli pred delegatima federalnog Doma naroda, dobili su većinsku podršku, saopšteno je danas iz Vlade FBiH.
"Glasovi 35 delegata 'za' od ukupno 56 u Domu naroda, potvrda su da parlamentarni život u Federaciji BiH, što se tiče Doma naroda, funkcionira i u situaciji kada je Demokratska fronta otkazala učešće u vladajućoj koaliciji. Ovo je jasan dokaz da Vlada FBiH ima većinu u Domu naroda bez obzira na činjenicu da su pojedini poslanici iz opozicionih stranaka pokrenuli inicijativu za smjenu premijera Novalića", navodi se u saopštenju.

U Domu naroda FBiH odluke se donose većinom glasova od ukupnog broja delegata. Koalicija HDZ- SDA u Domu naroda ima 24, od ukupno 56 delegata.

"Iz današnjeg glasanja se vidi da je Vlada FBIH osim delegata ove dvije stranke dobila i podršku još 11 delegata, što je većina", dodaje se u saopštenju.

"Pred delegatima se danas, među ostalim našao i Prijedlog zakona o privrednim društvima, koji je prije godinu dana usvojio Predstavnički dom. Prijedlogom ovog zakona otklanja se pravna nesigurnost i jača konkurentnost tržišta FBiH, te kreiraju istovjetni kriteriji za registraciju i početak obavljanja djelatnosti. Zakon je veoma značajan u postizanju napretka i ispunjavanju zahtjeva vezanih za proces približavanja Evropskoj Uniji. Cilj zakona je i poboljšanje poslovnog okruženja i privlačenje što većeg broja investicija, kako domaćih, tako i stranih, kojima će biti podržan srednjoročni ekonomski rast", navodi se u saopštenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: