{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novalić: Vlada ima potrebnu podršku i parlamentarna većina postoji

16.7.2015. u 10:30
0
44
Novalić: Vlada ima potrebnu podršku i parlamentarna većina postoji
0
Novalić: Vlada ima potrebnu podršku i parlamentarna većina postoji
Fadil Novalić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Jučerašnja sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH, na kojoj su zakoni koje je Vlada Federacije BiH predložila dobili većinu glasova, je jasan dokaz da ova Vlada ima potrebnu podršku i da parlamentarna većina postoji, a što će biti potvrđeno i na Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, rekao je za Klix.ba premijer Fadil Novalić.
Premijer Novalić je komentarisao prijedlog za izglasavanje nepovjerenja Vladi FBiH iz razloga što njen sastav u posljednjih mjesec dana ne odražava volju parlamentarne većine u Parlamentu FBiH, a koji je podnijelo 20 delegata u Domu naroda FBiH. Novalić je naveo da je to legitimno pravo svakog od delegata.

Podsjećamo, nacrti i izmjene nekoliko zakona, odluke te izvještaji koje je predložila Vlada Federacije BiH, a koji su se jučer našli pred delegatima Doma naroda, dobili su većinsku podršku.

Jučer se pred delegatima među ostalim našao i Prijedlog zakona o privrednim društvima, koji je prije godinu dana usvojio Predstavnički dom. Prijedlogom ovog zakona otklanja se pravna nesigurnost i jača konkurentnost tržišta FBiH, te kreiraju istovjetni kriteriji za registraciju i početak obavljanja djelatnosti.

Zakon je veoma značajan u postizanju napretka i ispunjavanju zahtjeva vezanih za proces približavanja Evropskoj uniji. Cilj zakona je i poboljšanje poslovnog okruženja i privlačenje što većeg broja investicija, kako domaćih, tako i stranih, kojima će biti podržan srednjoročni ekonomski rast

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: