Komentari (186)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
napustio sam BiH prije 3 mjeseca ni sekunde se ne kajem nit me bilo sta vuce dole i jos kad udjem na klix i ovako nesto procitam zgadi mi se jos vise ta moja domovina sve radi ovih debila kao sto je novalic bakir ivanic covic i ostala kompanija, bogami ne znam sta je sa naroda pa suti i gleda samo.. pozz
I ja druze, tacno prije godinu dana. Normalno radno vrijeme i radni uslovi, vikendi slobodni, prekovremeni sati placeni / ili slobodan dan, godisnji 30 dana, plata redovna, povoljne cijene, ... jednostavno milina. Poceo vec sa gradnjom u BiH za god dana rada vani (kad se penzija zaradi, treba se vratit xD ). Za 5 godina u BiH jedva da sam na kraju godine registrovao auto. Bjezite ljudi, ko god moze. Neka crknu dusmani. Zao mi staraca ... ko ce im penzije zaradit za koju godinu :/
@nemampojma - Ja napustila prije dva mjeseca i imam isto takvo misljenje. :D Ovdje gdje sam, je isto kao paralelni univerzum u poredjenju sa Balkanom. Zivot ide tako tecno, lagano, bez nervoze, trzavica. I postuju te kao zaposlenika. Plata u bobu tacna, placeni prekovremeni, ne jedes na gram, ne seres na gram. Da ne pricam dalje.
e moji glupi bosanci nikad vi pameti doci necete, sta ce biti slijedece ukinut ce vam penzije ..
Svakim danom u svakom pogledu sve više napredujemo.Apsurdistan napreduje.
Fadile j e be mo ti majku!
Eto narode, samo se još više sagnite i guzice dobro namjestite,karajte nas do besvjesti...
Kad se ode vani samo si na dobitku, pogan sto nas tjeraju sve vise i vise
I treba ukinuti, niko ne vraća povrat novca u slučaju da djeca odu u drugu državu jer će svojim radom i porezima da grade nju a u Bosnu će samo turistički da dođu ako i tada . Čemu onda olakšice?
koda te novalic napravio za sve imas rjesenje
vlada zapravo stimulise odlazak radno sposobnog stanovnistva, i na taj nacin da im se skinu sa grbace...
sam novalic je izjavio da problem nije odlazak mladih nego natalitet, znaci trebamo vise radjati, da vise moze ici i kako on pretpostavlja povecati dijasporu koja ce slati novac u BiH, tako da se stimulise potrosnja i poveca prihod od PDV, bez da se dize stopa(jer je nepopularno)
SDA voli natalitet i svoj narod
najbolje da svu platu koju dobijemo platimo kao porez, a da nama ostanu 2-3 marke, to bi bilo jedno veoma iscrpno rjesenje
Bleeee......bleeee.... k'o ovce ali ne pred šišanje nego Bajram... Kurban Bajram....
Marssss stoko jedna, kako vas vise nije sramota.... E da mi je samo jednu godinu da vas vidim sa mizernim placama i na nasim radnim mjestima.. ne da bi plakali... nego bi presvisnuli.... to vama treba Ne kazu dzaba sit gladnog ne razumije i tacno je tako.
Takvi njima i trebaju da budu robovi sistema .
@DjangoDjulaga ma samo malo da osjete neke stvari na svojoj kozi... drugacije bi razmisljali... lahko je ovakvo ... samo izmisljaju kako od naroda vise uzeti, a sebi dodati.
...i mi planiramo smjenit vladu..
Ma Fadil radi na tome da zakuca iseljavanje. Više se nećeš morati ni dvoumiti da li otići ili ne, nego ćeš MORATI otići. Vi koji ostanete moraćete imati najmanje četvoero djece da bi ispunili Fadilovu reformsku agendu.
Stace Novalicu djeca ima veliku kcerku radi neka vise ostane njihovoj djeci..