{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada FBiH: Nikšić da donosi podzakonske akte iz nadležnosti Ministarstva rada

30.1.2015. u 16:47
1
9
Vlada FBiH: Nikšić da donosi podzakonske akte iz nadležnosti Ministarstva rada
1
Vlada FBiH: Nikšić da donosi podzakonske akte iz nadležnosti Ministarstva rada
Nermin Nikšić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj i telefonski održanoj sjednici donijela Rješenje kojim ovlašćuje premijera Federacije BiH Nermina Nikšića da, na prijedlog stručnog savjetnika za sistem i reformu penzijskog i invalidskog osiguranja u Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike Stjepana Buconjića, donosi podzakonske akte iz nadležnosti Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.
Također je doneseno i Rješenje kojim je Stjepan Buconjić ovlašten za potpisivanje rješenja donesenih u upravnom postupku iz nadležnosti Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, naloga za plaćanje finansijskih obaveza ovog federalnog ministarstva i drugih akata, saopćeno je iz Press službe Vlade FBiH.

Rješenja su donesena nakon što je predsjednik Federacije BiH 28.1.2015. godine donio Odluku o prihvatanju ostavke federalnog ministra rada i socijalne politike Vjekoslava Čambera. Na osnovu ove odluke je Vjekoslavu Čamberu prestala funkcija u Vladi Federacije BiH.

Podsjetimo, Čamber je prošle godine imenovan za direktora Ureda Vlade FBiH za evropske integracije postavila, a dužnost na novoj funkciji preuzeo je 1. januara 2015. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: