{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada FBiH: Nikšić da donosi podzakonske akte iz nadležnosti Ministarstva rada

30.1.2015. u 16:47
1
9
Vlada FBiH: Nikšić da donosi podzakonske akte iz nadležnosti Ministarstva rada
1
Vlada FBiH: Nikšić da donosi podzakonske akte iz nadležnosti Ministarstva rada
Nermin Nikšić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj i telefonski održanoj sjednici donijela Rješenje kojim ovlašćuje premijera Federacije BiH Nermina Nikšića da, na prijedlog stručnog savjetnika za sistem i reformu penzijskog i invalidskog osiguranja u Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike Stjepana Buconjića, donosi podzakonske akte iz nadležnosti Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.
Također je doneseno i Rješenje kojim je Stjepan Buconjić ovlašten za potpisivanje rješenja donesenih u upravnom postupku iz nadležnosti Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, naloga za plaćanje finansijskih obaveza ovog federalnog ministarstva i drugih akata, saopćeno je iz Press službe Vlade FBiH.

Rješenja su donesena nakon što je predsjednik Federacije BiH 28.1.2015. godine donio Odluku o prihvatanju ostavke federalnog ministra rada i socijalne politike Vjekoslava Čambera. Na osnovu ove odluke je Vjekoslavu Čamberu prestala funkcija u Vladi Federacije BiH.

Podsjetimo, Čamber je prošle godine imenovan za direktora Ureda Vlade FBiH za evropske integracije postavila, a dužnost na novoj funkciji preuzeo je 1. januara 2015. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: