{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada FBiH: Nema prodaje državnih preduzeća

F
14.2.2014. u 12:35
257
77
Vlada FBiH: Nema prodaje državnih preduzeća
257
Vlada FBiH: Nema prodaje državnih preduzeća
Na današnjem nastavku hitne sjednice Vlade Federacije BiH (u stalnom zasjedanju) u Sarajevu, još jednom je istaknuto jasno opredjeljenje Vlade za domaćinski odnos prema javnim finansijama. Vlada je odlučna da provede i dodatne uštede u javnoj potrošnji, što je određeno stand by aranžmanom.
Naglašeno je da je, nastavljajući aranžman s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), Vlada FBiH jasno upoznala ovu finansijsku instituciju da ne dolazi u obzir prodaja preduzeća u većinskom državnom vlasništvu, a što se posebno odnosi na dvije elektroprivrede i telekome.

Ukazano je i na činjenicu da se vanjski dug Federacije BiH i federalnih institucija ne povećava, već da je u dosadašnjem mandatu ove Federalne vlade smanjen.

Istaknuto je da o kredibilitetu Federalne vlade govori i povjerenje finansijskih institucija, cijena i kamate po kojoj otkupljuju vrjednosne papire koje Vlada emituje na tržište kapitala. Podaci pokazuju da su postignute kamate među najnižim u poređenju sa zemljama regiona, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: