Komentari (64)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovi ako kazu da ne planiraju sigurno znaci da planiraju. Jesam svakako protiv ovih uhljeba koji rade u BH telecomu ali mislim da bi privatizacija jako lose utjecala na nasu ekonomiju. To je firma koja je u zadnjih 10 godina dala 1,5 milijardu KM od isplate dkvidendi. U bhtelecomu treba otpustiti 500 radnika i uraditi reatrukturiranje i uloziti u poboljsanje uslige onda bi imali kvalitetan i isplativ telekomunikacijski servis.
@praznaprica to su vise floskule da placamo najskuplju uslugu u evropi placamo mobitele najskuplje ostalo je sve manje vise isto. Laz je da ako dodje stranac i kupi da ce cijene uslige biti manje dovoljno je pogledati hrvatsku i izanalizirati skocile su cijene usluga a novac ne ostaje u drzavi puno manje radnika je zaposleno itd. Nikada ne treba strancima davati telekomunikacije, prirodna bogatstva i aerodrome. To su strateski bitne stvari koje cine jednu drzavu
@praznaprica itekako pratim i nisam odrastao u jednoumlju. Najbolji ti je primjer telekom srbije privatizovali pa ga opet nacionalizovali smanjili broj uposlenika i kupili tekom u RSu. Ja sam protiv sda uhljebljibanja u telekomu i svih raznih sranja ali telekom treba da ostane drzavni kako god jer je jedan kd motora ekonomije. Ne znam sto odmah vrijedjas bez argumenata. Samo kazem da ce biti lose po nas ako se privatizuje.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Aha, šta će him sada Alić reći ???
Vlada BiH će prodati i stanovništvo BiH, oni su naši robovlasnici koje je izabralo roblje koje će se prodati, jedni za organe, drugi za radnu snagu, treći za prostituciju i sl. ...
Jedino sto vlada fbih radi gresku je sto parama od rentanja zgrade odrzava najvece dusmane BiH-sdp koliko godina se daje ogromne pare do sad su mogli 5 zgrada napraviti, kakav je to monopol
Hmmm... uhljebljenici omiljenog javnog preduzeca vlasti oteli se kontroli, pa ih Vlada sada disciplinira, iznoseci u javnost nenormalne benificije koje imaju vec godinama, a koje I'm je ta ista Vlada tolerisala. S druge strane, benificije (posebno otpremnine) se vjerovatno ukidaju novim ugovorima s radnicima-uhljebljenicima kako bi se investitor koji ce privatizovati Telecom nakon izbora mogao oslobodit tog troska, jer ce masovno otpustat uhljebljenike. Eto vas tamo, dzematile!
Samo prodat...od bh telekoma imaju samo koristi uhljebi..najgore cijene, najgora ponuda i najgora ponuda kanala !
Samo prodajte Telecom, bit ce bolje za sve osim za uhljebe.
dozvolili su prodaju svih firmi u bih i smanjenje primanja radnika zato nam i jeste ovakvo stanje.i trebamo svi dati podrsku ovim ljudima.jer ogroman novac ostaje u drzavi.
pukli cijene ko da smo svica a i sebi plate ko u svici od mene godinama feninga vise ne dobivaju
Hebo Vam Mirsad Zaimovic mamu SDA-ovsku ...
prodati nego šta, pa kad privatnik dođe i kaže e vidite ljudi mi znamo da je plata u realnom sektoru 500 km, prosječna je 840, a u vas su plate 1500 km minimalno. e ne mozemo mi vas vise plačati jer ima radne snage koja je kvalifikovana a sad radi za 500 km ili 800, pa ćemo mi njih zaposliti i dati im platu 1000 km i odmah svaki mjesec imati uštede, odnosno prije će početi da dolazi prihod.
@praznaprica pa kadrovski dio stranke zukic i sarajlic su malo pod procesom, pa et nece da im i to prišiju.
Kreteni i kriminalci sve zajedno govna obicna
"Ističu da se tokom pregovora nije instistiralo na smanjenju plata i da takve tvrdnje Sindikata smatraju zlonamjernim. Kažu da je u obzir predloženo je smanjenje pojedinih naknada na platu, koje su enormno visoke u odnosu na radnike u javnoj administraciji, a posebno u odnosu na one u relanom sektoru"
Kakve veze ima javna administracija nisu na budzetu sami se finansiraju i sebi odredjuju naknade sve u skladu sa pozitivnim poslovanjem.
a nema veci lazova od vlade koja god je bila i koja ce biti..prodace mater svoju za novce
leglo nesposobnih uhljeba...ko bi glaso da ih nema za kriminalce na vlasti