{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada FBiH: Na tri mjeseca obustavljen prijem državnih službenika i namještenika

A
30.12.2015. u 17:08
9
9
Vlada FBiH: Na tri mjeseca obustavljen prijem državnih službenika i namještenika
9
Vlada FBiH: Na tri mjeseca obustavljen prijem državnih službenika i namještenika
Zgrada Vlade FBiH (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici donijela zaključak o obustavi konkursnih procedura za prijem državnih službenika, namještenika i ostalih zaposlenika do 31. marta naredne godine.
U saopćenju nakon telefonski održane sjednice Vlade FBiH navedeno je kako su zaključak obavezni provesti federalne uprave, federalne upravne organizacije, federalne ustanove i druge federalne institucije i službe, naročito Agencija za državnu službu FBiH, institucije FBiH koje je osnovala Federacija, a koje vrše javna ovlaštenja i koje imaju svojstvo pravnog lica, izuzev federalnih ministarstava.

Do istog datuma obustavljeno je i zaključivanje ugovora o djelu, a ova obaveza se odnosi na federalna ministarstva, federalne uprave, federalne upravne organizacije, federalne ustanove i druge federalne institucije i službe, institucije FBiH koje je osnovala Federacija BiH, a koje vrše javna ovlaštenja i koje imaju svojstvo pravnog lica.

U zakljčku je predviđeno da izuzetno i u slučaju neodložne potrebe, ove institucije ugovor o djelu mogu zaključiti isključivo uz prethodnu saglasnost Vlade FBiH.  

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: