|

Vlada FBiH: Na tri mjeseca obustavljen prijem državnih službenika i namještenika

Vlada FBiH: Na tri mjeseca obustavljen prijem državnih službenika i namještenika
9
A
Anadolija
30.12.2015. u 17:08
9
komentara
9

dijeljenja
Vlada FBiH: Na tri mjeseca obustavljen prijem državnih službenika i namještenika Zgrada Vlade FBiH (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici donijela zaključak o obustavi konkursnih procedura za prijem državnih službenika, namještenika i ostalih zaposlenika do 31. marta naredne godine.
U saopćenju nakon telefonski održane sjednice Vlade FBiH navedeno je kako su zaključak obavezni provesti federalne uprave, federalne upravne organizacije, federalne ustanove i druge federalne institucije i službe, naročito Agencija za državnu službu FBiH, institucije FBiH koje je osnovala Federacija, a koje vrše javna ovlaštenja i koje imaju svojstvo pravnog lica, izuzev federalnih ministarstava.

Do istog datuma obustavljeno je i zaključivanje ugovora o djelu, a ova obaveza se odnosi na federalna ministarstva, federalne uprave, federalne upravne organizacije, federalne ustanove i druge federalne institucije i službe, institucije FBiH koje je osnovala Federacija BiH, a koje vrše javna ovlaštenja i koje imaju svojstvo pravnog lica.

U zakljčku je predviđeno da izuzetno i u slučaju neodložne potrebe, ove institucije ugovor o djelu mogu zaključiti isključivo uz prethodnu saglasnost Vlade FBiH.  
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...