Državna služba
60

Vlada FBiH izabrala Adisa Arapovića za člana radne grupe

Klix.ba
Foto: E. H./Klix.ba
Foto: E. H./Klix.ba
Nedavno imenovani savjetnik odlazećeg ministra rada i socijalne politike FBiH Adis Arapović na današnjoj sjednici Vlade Federacije BiH izabran je za člana radne grupe koja će se baviti usaglašavanjem stavova o uredbi iz oblasti prijema državnih službenika.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine nakon današnje sjednice saopćila je kako su u Radnu grupu za usaglašavanje stavova u vezi s Prijedlogom uredbe o izmjenama i dopunama Uredbe o uslovima, načinu i programu za polaganje ispita općeg znanja i stručnog ispita za kandidate za državnu službu u FBiH imenovani direktor Agencije za državnu službu FBiH Refik Begić u svojstvu predsjednika te Enver Išerić, Pero Matijević, Hasan Ganibegović, Mirjana Vučić i Adis Arapović u svojstvu članova.

Arapović je bio šef Izbornog štaba u Savezu za bolju budućnost (SBB) za vrijeme prošlogodišnje predsjedničke i parlamentarne kampanje, nakon koje je nagrađen savjetničkim mjestom u kabinetu ministra rada i socijalne politike FBiH u tehničkom mandatu Veska Drljače (SBB).

Bivši projekt menadžer Centara civilnih inicijativa (CCI) na prošlogodišnjim izborima bio je kandidat SBB-a za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH, ali nije uspio osvojiti mandat s obzirom na to da je na izborima dobio 2.684 glasa. SBB je u federalnom organu zakonodavne vlasti s liste za izbornu jedinicu 7 dobio dva mandata na osnovu kojih su u Parlament FBiH uspjeli ući Zlatko Kravić (redovni mandat) i Sanela Prašović-Gadžo (kompenzacijski mandat).