Nova funkcija
146

Adis Arapović postao savjetnik odlazećeg dopremijera FBiH Veska Drljače

Klix.ba
Foto: E. H./Klix.ba
Foto: E. H./Klix.ba
Adis Arapović, koji je na Općim izborima bio šef Izbornog štaba u Savezu za bolju budućnost, od danas je zvanično postao savjetnik dopremijera FBiH Veska Drljače (SBB), saznaje Klix.ba.

Drljača je, također, i ministar rada i socijalne politike FBiH. Arapović je, kako saznajemo, napustio poziciju šefa Izbornog štaba, ali je zahvaljujući ovoj stranci postavljen na poziciju savjetnika odlazećeg dopremijera BiH.

Zanimljivo je da je Arapović u predizbornom periodu čak slovio za SBB-ovog kandidata za premijera FBiH, ali budući da je ova stranka ostvarila lošiji rezultat postalo je jasno da od tog imenovanja nema ništa.

Inače, Arapović je bio na listi SBB-a za Zastupnički dom FBiH, ali nije dobio dovoljan broj glasova da postane federalni parlamentarac.

Treba naglasiti da je Arapović, kao višegodišnji projekt menadžer Centra civilnih inicijativa, bio žestok kritičar Vlade FBiH, posebno premijera Fadila Novalića. Nakon napuštanja ove nevladine organizacije postao je kadar SBB-a, a sada i aktuelnog sastava Vlade FBiH koji je godinama žestoko kritikovao.