{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada FBiH informisana o strukturalnom dijalogu o reformi pravosuđa

17.9.2015. u 14:53
0
5
Vlada FBiH informisana o strukturalnom dijalogu o reformi pravosuđa
0
Vlada FBiH informisana o strukturalnom dijalogu o reformi pravosuđa
Sastanku u Briselu prisustvovao i ministar pravde FBiH
Vlada FBiH je danas upoznata s informacijom o ishodu ministarskog sastanka u okviru strukturnog dijaloga o pravosuđu između EU i BiH, održanog 10. 9. 2015. godine u Briselu.
Tim povodom, zadužila je Federalno ministarstvo pravde da joj redovno podonosi cjelovite informacije o svim poduzetim i realiziranim aktivnostima na izradi Akcionog plana, te da osigura da stavovi koje predstavnici Federalnog ministarstva pravde, odnosno Vlade FBiH, budu iznosili prilikom izrade Akcionog plana u okviru Strukturalnog dijaloga između BiH i EU budu prethodno u potpunosti usaglašeni na nivou Federalne vlade.

Podsjećamo, prije nekoliko dana u Briselu je dogovoreno da će reforma Zakona o sudovima BiH biti razvijena na osnovu verzije ovog zakona kojeg je danas u Briselu predložilo Ministarstvo pravde RS, kao i na osnovu Nacrta zakona o sudovima iz 2013. godine.

Sastanku u Briselu prisustvovali su ministar pravde BiH Josip Grubeša, ministar pravde Federacije BiH Mato Jozić, ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović i predsjednik Pravosudne komisije Brčko Distrikta BiH Safet Pizović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: