BiH
8

Vlada FBiH imenovala nove čalnove fondacija za bibliotečku djelatnost, kinematografiju i izdavaštvo

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Federalna vlada dala je saglasnost da, zbog okončane konkursne procedure, budu razriješeni dosadašnji, te imenovani novi vršioci dužnosti članova Nadzornog odbora JP Međunarodni aerodrom Sarajevo d.o.o. Sarajevo u sastavu Ševkija Okerić (predsjednik), Ismet Zejnirović, Maida Hadžiarapović, Vlado Džoić i Amila Pilav-Velić. Istovremeno, odlučeno je da bude poništen ranije raspisani konkurs za popunjevanje ovih pozicija.

Na prijedlog Federalnog ministarstva kulture i sporta, Vlada je imenovala, na period od četiri godine, upravne odbore Fondacije za bibliotečku djelatnost (predsjednik Edin Kukavica, članovi Helena Lončar i Hadžija Hadžiavdić), Fondacije za izdavaštvo (predsjednik Ivan Sivrić, članovi Srđan Vukadinović i Hilmo Neirmalija), Fondacije za kinematografiju (predsjednik Ivo Čolak, članovi Emir Hadžihafisbegović i Milan Trivić) i Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti (predsjednik Armin Omerović, članovi Irma Kalić i Dario Vrančić). Danas su za nove članove Federalnog štaba civilne zaštite imenovani Mirjana Kovač, Mustafa Žiga, Sulejman Aljović i Samir Džihić.

Kao punomoćnika za učešće u radu i odlučivanju na Skupštini JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo Federalna vlada danas je imenovala Ernesta Đonku.

Vlada je Adnana Delića, zbog podnošenja ostavke, razriješila dužnosti direktora Agencije za nadzor osiguranja FBiH, a na ovu poziciju je na period od najviše tri mjeseca, odnosno do okončanja konkursne procedure za izbor i imenovanje direktora, imenovala Dinka Musulina.