Komentari (74)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
sta ce sad onaj sa Alijinom slikom?
Rudari su na pogrešnoj adresi. Oni treba da štrajkaju ispred svog Rudnika, jer su tu glavni grivci ovako dubioznog stanja. Na jednog radnika u proizvodnji, u administraciji sjedi 20 lezihljebovica. To je rješenje problema.
@Darth_Vader_007 Upravo zato sam napisao u komentaru da treba promijeniti strukturu vlasnistva. Jedan privatnik nikada ne bi dozvolio da mu po kancelarijama sjedi gomila neeefikasnih a skupolacenih lezihljebovica. To je kljuc problema.
Pa u rudniku samo primaju platu za ne rad
Blago se onoj porodici kojoj ti budes SINANE POMAGAO
Unistili ste kompletnu BiH industriju, pa zatvorite i rudnike. U jamama mozete napraviti shoping centre i sl
Joj je bilo veselja i nasladjivanja kad je aluminij propo e idite sad pred SDA centralu .
Šta kaže Fahro a šta Bakir???? Mogu li šta učiniti
Mogu kao i Covic za aluminijum 😂😂😂😂
Tuga u pm. Za te najteže poslove na svijetu najmanje plaćaju i da ne mogu da im urede da budu zadovoljni ljudi je jednostavno katastrofa i velika tuga. Gore smanji plate dole povećaj i eto... Ne znam ali baš je tužno
Produktivnost je 280 tona godišnje po rudaru, a rudnik Gračanica 1.760 tona po rudaru. U Zenici svaka tona proizvodi gubitak"?????????? I sta oni hoce?????
ne moze se porediti produktivnost gdje je plici u odnosu na onu gdje je dublji ugalj i gdje treba vise rudara da izrove tonu uglja. problem je sto se nije ulagalo godinama u jame i sto se cijena uglja prema ep nije mijenjala 15 god dok cijena opreme rez dujelova i materijala raste
Ako se ko sjeća od prije, sa rudarima je sve počelo,a izgleda sa rudarima će se sve završiti.
TLN: "Predlažem da idemo pred rudnik i da im mirno i dostojanstveno razvalimo okno". Nakon toliko godina, nadrealisti su ga imali pravo, po ko zna koji put. I rudnike su uspjeli sjebat. Živimo nadrealiste, moguće je projicirati čitav svoj život, nema više situacije koja se ne može predvidjeti, samo detaljno analizirati već prikazano.
"Zenica je dužna 141 milion poreza. Produktivnost je 280 tona godišnje po rudaru, a rudnik Gračanica 1.760 tona po rudaru. U Zenici svaka tona proizvodi gubitak" - sve rečeno. Neka radi ono što ima perspektivu, nemojte uvaljivati u još veću dubiozu firme koje ne mogu opstati!
Zamisli das sinu ine bajazit, :))
@svjetlonosa ime. .
I rudari su dosadili vise. Jeste tezak posao ali dobrih je i 1800 KM na kraju mjeseca i beneficiran staz. I ja derem svoje nokte ali za duplo manje. Ili radite ili idite kod privatnika.
Prijedlog za plakat “ Država koja Hapa nema Sevapa”
Rudnici su postavljeni na pogresnim temeljima a to je vlasnistvo: Drzava je najgori moguci upravitelj u svakom preduzecu. Sve bih privatizirao. Drzavne firme u biH duguju 8 Milijardi Maraka po raznim osnovama a kroz dividendu donose vladi Federacije BiH 80 Miliona.