Komentari (75)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sve ovo je samo korak da ova zemlja krene naprijed,kad bi se ovako radilo i na ostalim pitanjima,mislim da bi jako brzo napredovali.Podrska ljudima koji su spremni ovu zemlju izvesti na pravi put.,
tako je jomaa..
zna covjek gdje je dosao... jeftina radna snaga a kvalitet bolji od kineskog...
http://www.manta.com/c/mmn8j30/howell-machine-inc Profil kompanije osnovana 1990 broj zaposlenih 25 kapital 4 mil dolara More Details for Howell Machine, Inc Categorized under Custom Designed Machinery, our records show it was established in 1990 and incorporated in Idaho, current estimates show this company has an annual revenue of $4,802,671 and employs a staff of approximately 25.
http://www.howellmachine.com/Pillar%20Collator.jpg http://www.howellmachine.com/Ammoload.jpg http://www.howellmachine.com/Steve%20at%20Hyundai.jpg NATO standardi u pomenutoj firmi
sve rasprodase kako su ovo rasprodali tako ce i sve ostalo
BiH je prije rata bila jedina YU republika sa suficitom,upravo zahvaljujući namjenskoj industriji.Vrlo je moguće da je toliko nastradala baš zahvaljujući tome što je imala velike i u svjetskim razmjerima respektabilne kapacitete.U ovoj se oblasti igraju veoma prljave igre i mora se igrati po pravilima velikih ili dobiješ po ušima.Vjerovatno najbolja opcija,ako se i dalje namjerava razvijati ova industrija,je da se to radi u "talu"sa amerima.
covjek ih doveo na vlast sad laje po njima. ko sa djavlom tikve sadi od glavu mu se razbijaju. naivan
KOMŠIĆ OŠTRO I NA PRVU: "Neka Lagumdžija kaže šta posjeduje i odakle mu!" "Samo je u paralelnoj stvarnosti u kojoj živi predsjednik SDP-a i njegovi idolopoklonici, enormnu imovinu kojom raspolaže moguće steći sa profesorskom, odnosno ministarskom platom", tvrdi Komšić Nakon najnovijeg niza "koordiniranih uvreda i objeda" koje su na račun predsjednika Demokratske fronte BH Željka Komšića izrekli Milorad Dodik, Zlatko Lagumdžija i rukovodstvo SDP-a, predsjednik DF-a Komšić saopćio je danas da pod moralnom i materijalnom odgovornošću tvrdi da posjeduje jedino stan u ulici Azize Šaćirbegović 16, na XV spratu površine 72 kvadratna metra. - Ne posjedujem ništa osim toga, izuzmu li se krediti koje još uvijek vraćam. Želim ovim putem da pozovem predsjednika SDP-a da podastre javnosti imovinu koju posjeduje, odnosno kojom imovinom raspolaže, uključujući i onu koja je fiktivno u vlasništvu bližih i daljih srodnika, kao i svoja kreditna zaduženja.
Dakle, imovinu koju stvarno posjeduje i kojom stvarno raspolaže. Naime, samo je u paralelnoj stvarnosti u kojoj živi predsjednik SDP-a i njegovi idolopoklonici, enormnu imovinu kojom raspolaže moguće steći sa profesorskom, odnosno ministarskom platom. Stoga pozivam predsjednika SDP-a da sve što posjedujemo – i on i ja – sve što se vodi kao imovina svih naših bližih i daljnjih srodnika, transparentno i javno predočimo građanima Bosne i Hercegovine - naveo je Komšić u saopćenju za javnost. Kaže da oni na to imaju pravo, "mi imamo tu obavezu". - Pozivam ga da odredi vrijeme i mjesto kada ćemo to uraditi. Živim za taj dan kada ćemo, Vi gospodo i ja, morati odgovoriti na to kako smo stekli - ja stan, a Vi - to što već imate. Kada je pak riječ o tobožnjem sjedenju u krilu, kao član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, dužan sam poštovati dobrovoljni izbor svakog slobodnog pojedinca u našoj zemlji, njegove želje i nadanja pa čak i maštanja, ali ja sam posljednji put sjedio u krilu muškarcu, tada u liku Djeda Mraza, prije nekih 44 godine, na dodjeli novogodišnjih paketića - kaže Komšić. Istaknuo je da jedino građanima Bosne i Hercegovine duguje objašnjenje za ono što i kako radi. - Radim najbolje što umijem i znam. Svakom građaninu ove zemlje sam u stanju pogledati u oči. Nije mi teško priznati kada nesto ne znam i ne ustručavam se pitati one koji znaju. I kao čovjek, općinski načelnik i kao ambasador i kao predsjednik države borio sam se za vlastita uvjerenja, nekada s puškom, a danas rječju i djelom. Nisam od toga imao, niti sam stekao nikakvu korist. Stoga, još jednom pozivam predsjednika i rukovodstvo SDP-a da javnosti Bosne i Hercegovine podastremo sve ono što smo imali kada smo ušli u politiku, ono što imamo danas i objasnimo kako i na koji način je svako od nas stekao ono što je stečeno u međuvremenu . navodi se u saopćenju predsjednika Demokratske frinte BH Željka Komšića.
Kmeri se otimaju za glasove u Bosnjaka. Ko ih vise prevari, njegovi glasovi.
SAOPĆENJE SDP-a: "SDP BiH nije ni najmanje začuđena upornim pokušajima Željka Komšića, da za posljedice vlastitog nerada, neodgovornog i politikantskog ponašanja optuži sve one koji svojim radom nastoje zaštititi najugroženije kategorije stanovništva u Bosni i Hercegovini iako je svjestan da će sa ili bez stand-by aranžmana članovi Predsjedništva i dalje primati velike plate i uživati u raznim pogodnostima dok u pitanje dovode isplate penzija, invalidnina, boračkih naknada i drugih socijalnih davanja najugroženijim kategorijama stanovništva. U pokušajima da lažnim optužbama i demagoškim floskulama osigura jeftine političke poene, Komšić sistemski obmanjuju javnost o čemu dovoljno govori činjenica da se tek sada nakon 7 godina mandata, valjda zauzet drugim obavezama, sjetio da pita kako to da postoji aranžman sa MMF-om. Pri tome on namjerno prešućuje da su prvi stand-by aranžman sa MMF-om, kao i posljednji po kojem vraćamo stotine miliona duga godišnje ...
... , potpisani kada SDP BiH nije bila u vlasti nego u opoziciji, a „diktatora iz sarajevskog sokaka“ koji je potpisao te aranžmane Komšić treba potražiti među kadrovima SDA - svojim aktuelnim političkim saveznicima, a ne u SDP-u. Ako je Komšić spreman ljude nazivati diktatorom, onda treba biti spreman objasniti i sebi i javnosti kako je upravo „principijelni“ Komšić sebi dozvolio da godinama „sjedi u krilu“ čovjeka koga danas naziva diktatorom i koji ga je, zajedno sa hiljadama članova SDP-a od prosječnog općinskog političara učinio članom Predsjedništva BiH. Izgleda da je mali diktator odlučio da proba da naraste. Što se tiče navoda o krađama, namještanjima tendera i sl. pozivamo Komšića da javno podrži Zakon o oduzimanju nelegalno stečene imovine i da političari prvi polože račune o svojoj imovini, računima i djelima, uključujući i Željka Komšića. Nemamo namjeru dalje se dopisivati saopštenjima sa Komšićem i time mu davati priliku da stvara dojam da nešto radi, budući da je najpoznatiji po svom neradu".
gledaj ti ovih nasih, namrgodjenih faca...pa boze ko vodi ovu drzavu meni nikako nije jasno.
SAOPĆENJE DF-a: "Demokratska fronta nije začuđena koordiniranim i gotovo identičnim reakcijama SNSD-a i SDP-a na situaciju u vezi sa usvajanjem budžeta institucija BiH. Smatramo da ovakva rekacija govori samo kakva je panika zahvatila dva diktatora na čelu tih partija! U prilog tome rječito govori njihovo pozivanje na ukidanje Ustavnog suda BiH, nepoznavanje i nepoštivanje zakona, pozivanje na sirotinju dok su njihovi računi sve „deblji" a nekretnine, kako u BiH tako i u inostranstvu, sve brojnije, pozivanje na sve, izuzev na Ustav BiH i važeće zakone. Nije čak u pitanju ni to da li će entitetske vlade izgubiti povjerenje, u pitanju je panika da će izgubiti moć koja im omogućava vladanje Elektroprivredama, Telekomima, tenderima, moć da odredjuju koliko je tanak ili debeo asfalt na cestama, moć da volšebno nestaju tuneli i mostovi na Koridoru Vc, moć da odrede cijenu kilometra auto-puta od 35 miliona maraka, da cijena kubika betona koji se ugrađuje u cestovne nasipe i mostove može ..
.... biti od 1 marke do 140 eura, moć da određuju ljudske sudbine. Demokratska fronta BH zna zašto Dodik i Lagumdžija strahuju od rasprave o ustavnosti i zakonitosti aranžmana sa MMF-om. Prvo, javnost će steći puni uvid u sve što piše u tim aranžmanima. Drugo, prvi takav aranžman oko 2001. godine, ne poštujući ni Ustav ni zakone ni institucije, izgleda da je potpisao upravo nas diktator iz „sarajevskog sokaka". Također, za svakoga ko nešto zna o budžetima jasno je da sve isplate budžetskim korisnicima u entitetima mogu biti isplaćene od 01. janura sljedeće godine, jer su budžeti entiteta usvojeni i neovise o usvajanju budžeta institucija BiH. Izuzev, ako se to ne želi iz nekog razloga ili se to koristi kao sredstvo pritiska i prijetnje, kako bi se budžet institucija BiH morao usvojiti upravo onako kako su to zamislila naša dva diktatora. Demokratska fronta BH želi ovim putem poručiti javnosti da ćemo kada dođemo na vlast svu našu snagu i resurse uložiti u to da objelodanimo sve detalje sistemske i sistematske korupcije i kriminala sadašnje vlasti, povedemo bespoštednu borbu i kaznimo „Sanadere iz naših sokaka".
dosli su tiho i usli u legendu...jao kolonije ocaaaaaaam
Mali korak do jos koje nekretnine Zlaje Zlatka Lagumdzije.
Bolje partnere od amera nisu mogli izabrati .
Prva slika, ubili se za GULAG!!
Ovo je prodaj sta mozes dok si jos na vlasti. Pokupi pare, a krajem 2014. reci j.bga nije se moglo drugacije, ili kriv je drugi. Zivjeli Kmeri