{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada FBiH donijela odluku o dodjeli sredstava "Terminalima Federacije"

S
14.3.2013. u 14:07
0
0
Vlada FBiH donijela odluku o dodjeli sredstava "Terminalima Federacije"
0
Vlada FBiH donijela odluku o dodjeli sredstava "Terminalima Federacije"
Vlada Federacije BiH (FBiH) donijela je danas odluku o davanju prethodne saglasnosti za dodjelu sredstava putem Izvozno-kreditne agencije BiH (IGA) u iznosu od četiri miliona KM privrednom društvu "Terminali Federacije" Sarajevo.
U saopštenju Vlade FBiH pojašnjava se da je riječ o dijelu sredstava utvrđenih ovogodišnjim budžetom federalnom Ministarstvu energije, rudarstva i industrije na poziciji "Pozajmljivanje i učešće u dionicama - ostala domaća pozajmljivanja".

Dodjela ovih sredstava biće izvršena putem IGA u skladu sa odredbama Ugovora o komisionom poslovnom aranžmanu zaključenom 12. marta između IGA kao komisionara i federalnog Ministarstva energije, rudarstva i industrije kao komitenta.

Federalna Vlada je na današnjoj telefonskoj sjednici donijela i zaključke kojima IGA daje saglasnost da do dana uplate cjelokupnog iznosa sredstava odobrenih Ugovorom o komisionom poslovnom aranžmanu, može privremeno koristiti dio sredstava od 4.000.000 KM od sredstava ranije odobrenih 5.000.000 maraka po Ugovoru o komisionom poslovnom aranžmanu od 24. decembra prošle godine za privredno društvo “Energoinvest” Sarajevo.

Sredstva će, po uslovima šest komercijalnih banaka za odobrenje kredita i puštanja sredstava na račun “Terminala Federacije” u ukupnom iznosu od 15.000.000 KM biti deponovana kod svake banke učesnice proporcionalno njenom učešću u ukupnom iznosu kredita, a u svrhu isplate banci - korisniku garancije, u slučaju protesta mjenice.

Vlada FBiH danas je dala i saglasnost preduzeću "Elektroprivreda BiH” Sarajevo za dodjelu sponzorskih sredstava Nogometnom savezu BiH od 200.000 KM, Košarkaškom savezu BiH 100.000 KM, te Rukometnom savezu BiH i Asocijaciji sjedeće odbojke BiH po 50.000 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: