Stimulans za nove uspjehe
9

Elektroprivreda BiH donirala 400.000 KM sportskim savezima

FENA
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Generalni direktor JP Elektroprivreda BiH Elvedin Grabovica potpisao je danas u Sarajevu ugovore o sponzorstvu s predstavnicima Fudbalskog, Košarkaškog, Rukometnog i Saveza sjedeće odbojke BiH.

Elektroprivreda je radi poticaja i promocije vrhunskog sporta u BiH izdvojila 400.000 KM, od čega će Fudbalski savez dobiti 200.000, Košarkaški 100.000, a Rukometni i Savez sjedeće odbojke po 50.000 KM.

Grabovica je istakao da je Elektroprivreda, kao društveno odgovorna kompanija i na osnovu ranijih sugestija Vlade FBiH o sponzorstvu sportskih selekcija Bosne i Hercegovine, donijela Odluku o izdvajanju finansijskih sredstava za te namjene.

"Bilo je prijedloga da ovi ugovori budu potpisani tek nakon što fudbalska reprezentacija BiH ostvari pobjedu nad Grcima, kao stimulans, ali premijer Nermin Nikšić, selektor Safet Sušić i ja smo odlučili da za tim nema potrebe jer smo sigurni u sutrašnju pobjedu", rekao je Grabovica.

Federalni premijer Nikšić, koji je također prisustvovao ceremoniji potipisivanja, naglasio je da Vlada FBiH iz budžeta ne može podmiriti sve potrebe sportskih saveza, zbog čega je uputio pismo javnim preduzećima u kojem ih je pozvao da finansijski podrže ova četiri saveza.

Kazao je da je svima jasno da su ovi savezi i njihove selekcije najbolji ambasadori Bosne i Hercegovine u svijetu te izrazio nadu da ovaj potez neće dodatno opteretiti fudbalske reprezentativce ouči sutrašnje utakmice.

Predstavnici saveza zahvalili su premijeru Nikšiću i direktoru Grabovici na pruženoj podršci te im, kao znak pažnje, poklonili dresove svojih selekcija.