{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada dala saglasnosti na programe Ministarstva za rad i socijalnu politiku

F
2.5.2009. u 16:49
0
0
Vlada dala saglasnosti na programe Ministarstva za rad i socijalnu politiku
0
Vlada dala saglasnosti na programe Ministarstva za rad i socijalnu politiku
Vlada Tuzlanskog kantona na posljednjoj sjednici dala je suglasnost na tri programa Ministarstva za rad i socijalnu politiku.
Riječ o Programu raspodjele sredstava jednokratnih novčanih pomoći za 2009. godinu za što je iz proračuna TKplanirano 564.000 KM. Ta sredstva bit će dodjeljivana putem općinskih centara za socijalni rad, a kako su kriteriji za dodjelu sredstava broj stanovnika i korisnika socijalnih davanja te broj nezaposlenih osoba najviše sredstava i to 104.000 KM dodijelit će se općini Tuzla.

Vlada je dala suglasnost i na Program raspodjele sredstava namijenjenih za subvencije troškova prevencije, rehabilitacije i resocijalizacije ovisnosti o drogama u visini od 300.000 KM.

Treći program za koji je Vlada TK dala suglasnost je Program raspodjele sredstava za financiranje troškova prijevoza učenika i studenata za 2009. godinu. Ovi troškovi se pokrivaju u punom iznosu iz proračuna TK za učenike, studente i pratitelje iz obitelji korisnika stalne novčane pomoći, učenike i studente bez roditeljskog staranja koji su na obiteljskom smještaju i učenike i studente s invaliditetom, odnosno smetnjama u fizičkom ili psihičkom razvoju i njihove pratitelje. Za ove namjene u planirano je 393.000 KM što će biti realizirano posredstvom općinskih centara za socijalni rad.

Navedeni programi bit će realizirani u skladu s raspoloživim sredstvima proračuna i operativnim planovima izvršenja Proračuna TK za 2009. godinu, a pozitivno mišljenje na programe je dala i Komisija za rad, zdravstvo i socijalnu politiku Skupštine Tuzlanskog kantona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: