{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vježba odgovora na teroristički napad u Rajlovcu

S
15.9.2010. u 08:09
0
4
Vježba odgovora na teroristički napad u Rajlovcu
0
Vježba odgovora na teroristički napad u Rajlovcu
Foto: Arhiv
U kasarni Oružanih snaga BiH u Rajlovcu danas će biti održana civilno-vojna vježba odgovora na teroristički napad i otklanjanja njegovih posljedica pod nazivom "Združeni odgovor, Sarajevo 2010".
Terenskom vježbom biće predstavljena talačka kriza i oslobađanje talaca, te napad hemijskim agensom na civile u zatvorenom prostoru i otklanjanje posljedica.

Vježbu će izvesti predstavnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), Granične policije BiH, federalnog Ministarstva unutrašnjih poslova, zavoda za RHB zaštitu, službi zaštite i spašavanja entiteta i Brčko distrikta, ekipa Crvenog krsta, uz podršku Oružanih snaga BiH i tima RHB zaštite iz Hrvatske.

Ceremonija zatvaranja vježbe, prvobitno najavljena za četvrtak, 16. septembar, biće održana danas zbog nemogućnosti prisutvovanja zvaničnika koji su bili pozvani, saopšteno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Tokom svečane večere koja će biti održana danas, certifikate o učešću u vježbi i zahvalnice neformalno će uručiti i vježbu neformalno zatvoriti pomoćnik ministra sigurnosti Samir Agić.

Vježbu organizuje Ministarstvo sigurnosti BiH u saradnji sa Ministarstvom odbrane BiH, misijom OEBS-a u BiH i Komandom NATO-a u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: