Združeni odgovor
0

Vježba odgovora na teroristički napad u Rajlovcu 15. septembra

SRNA
U kasarni Oružanih snaga BiH u Rajlovcu u srijedu, 15. septembra, biće održana civilno-vojna vježba odgovora na teroristički napad i otklanjanja njegovih posljedica pod nazivom "Združeni odgovor, Sarajevo 2010".

Terenskom vježbom biće predstavljena talačka kriza i oslobađanje talaca, te napad hemijskim agensom na civile u zatvorenom prostoru i otklanjanje posljedica, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Vježbu će izvesti predstavnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), Granične policije BiH, federalnog Ministarstva unutrašnjih poslova, zavoda za RHB zaštitu, službi zaštite i spašavanja entiteta i Brčko distrikta, ekipa Crvenog krsta, uz podršku Oružanih snaga BiH i tima RHB zaštite iz Hrvatske.

Svečana ceremonija zatvaranja vježbe biće održana u četvrtak, 16. septembra, kada će biti dodijeljeni sertifikati o učešću u vježbi i zahvalnice, uz prigodne govore zvaničnika iz Ministarstva odbrane BiH, NATO-a i OEBS-a, a vježbu će zvanično zatvoriti ministar bezbjednosti BiH Sadik Ahmetović.

Vježbu organizuje Ministarstvo bezbjednosti BiH u saradnji sa Ministarstvom odbrane BiH, misijom OEBS-a u BiH i Komandom NATO-a u BiH.