|

Vjekoslav Bevanda na čelu novog Vijeća ministara

Vjekoslav Bevanda na čelu novog Vijeća ministara
0
S
Sarajevo-x.com
28.12.2011. u 19:19
41
komentara
0

dijeljenja
Vjekoslav Bevanda na čelu novog Vijeća ministara Vjekoslav Bevanda (Foto: Arhiv)
Lideri šest političkih stranaka u BiH konačno su dogovorili formiranje Vijeća ministara, a prema prvim, nezvaničnim informacijama mjesto mandatara pripast će članu Vjekoslavu Bevandi iz HDZ-a BiH.
Zasad se spekuliše kako će Sadik Ahmetović ostati na mjestu ministra sigurnosti BiH, a imena ostalih članova VM trebala bi biti poznata u četvrtak. Predsjedništvo BiH pokrenut će proceduru imenovanja kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH čim od HDZ-a zvanično dobije njegovo ime.

"Zna se kakva je procedura imenovanja, ide se na provjere kandidata u Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) i Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA)", rekao je Srni Damir Bećirović, savjetnik za medije predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Lider HDZ-a Dragan Čović rekao je da bi HDZ već u četvrtak mogao dostaviti Predsjedništvu BiH ime svog kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara.

Lideri šest vodećih stranaka u BiH postigli su danas dogovor o formiranju Savjeta ministara i politički dogovor o usaglašavanju tekstova zakona o popisu stanovništva i o sistemu državne pomoći. Postignut je i dogovor o budžetu na osnovu koga će biti omogućeno privremeno finansiranje u prva tri mjeseca naredne godine, rečeno je na konferenciji za novinare poslije sastanka.
Prijavi grešku


Komentari (41)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...