{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Visoko: Tabuti sa posmrtnim ostacima žrtava genocida spremni za ispraćaj i ukop

7.7.2015. u 11:15
71
Visoko: Tabuti sa posmrtnim ostacima žrtava genocida spremni za ispraćaj i ukop
71
Na Odjelu patologije Javnog komunalnog preduzeća Gradska groblja Visoko danas su završene i posljednje pripreme na opremanju 136 žrtava koje će 11. jula u Potočarima pronaći svoj vječni smiraj.
Tabuti sa posmrtnim ostacima 136 žrtava koje su u proteklom periodu ekshumirane i identifikovane danas su na Gradskom groblju u Visokom bili poredani jedan pored drugog, a saradnik za organizaciju poslova u preduzeću Gradska groblja Visoko Sabahudin Ćosović je kazao kako će tužna kolona iz Visokog krenuti 9. jula u 9 sati.

"Sve pripreme vezane za ukop i opremanje 136 žrtava su završene, a u Memorijalnom centru u Potočarima iskopani su i mezari. Tijela koja se trebaju ukopati su opremljena, a sutra će biti smještena u kamion koji će prekosutra krenuti sa ove lokacije. Trasa je uobičajena kao i svake godine, a na ispraćaju će biti proučeni odlomci iz Kur'ana", kazao je Ćosović.

Najmlađe žrtve koje će 11. jula biti ukopane u Memorijalnom centru u Potočarima su četiri šesnaestogodišnjaka koji će biti ukopani pored svojih očeva, te četvorica koji će biti ukopani sa svojim očevima. Najstarija žrtva na ovogodišnjem ukopu je 75-godišnji Jusuf Smajlović.

Na Odjelu se nalazi još 550 neidentificiranih posmrtnih ostataka iz različitih djelova Bosne i Hercegovine koji čekaju svoju identifikaciju i ukop u Potočarima.

Tužna kolona će 9. jula krenuti iz Gradskog groblja u Visokom prema Sarajevu, a potom kroz Lapišnicu, Sokolac, Vlasenicu, Miliće, Bratunac i Srebrenicu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: