BiH
44

Visoko: Policija pronašla dječake koji su provalili u crkvu i ispisali uvredljive grafite

Piše: E. M.
Foto: FENA
Foto: FENA
Pripadnici Policijske stanice Visoko pronašli su počinioce koji su u periodu od 19. do 21. januara u ulici Mule Hodžića u Visokom izvršili tešku krađu u pravoslavnoj crkvi Sveti Prokopije.

Poduzimajući operativne aktivnosti policijski službenici su došli do saznanja da se dvojica malodobnih dječaka K. E. i H. E., rođeni 2000. godine, mogu dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelima te je u Policijskoj stanici Visoko uz prisustvo radnice Centra za socijalni rad Visoko i roditelja obavljen razgovor sa osumnjičenima koji su tom prilikom potvrdili sumnje policijskih službenika te otkrili i druge informacije o počinjenju krivičnog djela.

Nad osumnjičenima je zavedena kriminalistička obrada, a u narednom periodu Kantonalnom tužilaštvu bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca.

Podsjetimo, K. E. i H. E. su u periodu od 19. do 21. januara izvršili krivično djelo teška krađa u pravoslavnoj crkvi Sveti Prokopije, odakle su otuđili određenu količinu raznih predmeta, dok su na fasadi i vratima crkve ispisali grafite uvredljivog sadržaja, a razbili su i četiri prozorska stakla.