Promo
115

Visoka škola CEPS Kiseljak i Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš" potpisali sporazum o saradnji

Direktor Visoke škole "CEPS – Centar za poslovne studije“ Pred. VŠ Mirzo Selimić i direktor Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Prim. dr. Zlatko Kravić potpisali su jučer (6.mart) sporazum o naučnoj, obrazovnoj i stručnoj saradnji. Potpisivanju sporazuma prisustvovao je i voditelj studijskog programa Zdravstvene studije Prof. VŠ Adnan Dizdar.

Strane će međusobno sarađivati kroz razne oblike saradnje, a posebno kroz mogućnost zajedničkog organiziranja naučno-istraživačkih aktivnosti, konferencija, simpozija, seminara, radionica, razmjenu stručnih i naučnih informacija kroz razmjenu časopisa, elektronskih časopisa, publikacija, udžbeničke literature i drugog stručnog materijala.

Također, saradnja će biti ostvarena i kroz razmjenu resursa i usluga na osnovu reciprociteta, izradu zajedničkih istraživačkih projekata, promociju individualnih kontakata Ameđu akademskim i stručnim kadrom, razmjenu akademskog i stručnog kadra u redovnim i posebnim edukativnim procesima u kojima strane učestvuju, izradu programa usavršavanja akademskog i stručnog kadra i sl. Sporazumom potpisnice potvrđuju spremnost na zajedničko djelovanje radi podizanja kvalitete obrazovnog i stručnog rada koji se realizira u vidu stručne prakse za studente na studijskom programu Zdravstvene studije na studijskim smjerovima: sestrinstvo, fizioterapija i sanitarni inženjering.

Poseban benefit će imati studenti CEPS-a jer će već od ljetnog semestra akademske 2019/2020. godine imati mogućnost obavljanja stručne prakse u J.U. Opća bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu.