{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Visoka ocjena za osiguranje utakmice BiH - Izrael

F
FENA
13.6.2015. u 10:10
237
34
Visoka ocjena za osiguranje utakmice BiH - Izrael
237
Visoka ocjena za osiguranje utakmice BiH - Izrael
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Nakon odigravanja utakmice između nogometnih reprezentacija Bosne i Hrecegovine i Izraela, u Upravi policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona održan je sastanak Štaba za koordiniranje i usmjeravanje aktivnosti na osiguranju ove sportske manifestacije, tokom kojeg su analizirane poduzete aktivnosti.
Konstatovano je da "prije, za vrijeme i nakon održavanja utakmice, na području grada i stadiona Bilino polje nisu zabilježeni bilo kakvi izgredi, slučajevi ugrožavanja lične i imovinske sigurnosti navijača i gostiju, kao ni slučajevi narušavanja javnog reda i mira".

Jedna osoba je sankcionisana u skladu sa Zakonom o bezbjednosti održavanja sportskih takmičenja u ZDK "zbog neodgovornog paljenja baklje".

"Ovo je potvrda i rezultat visokog profesionalizma i obučenosti policijskih službenika, potvrda jednog ozbiljnog i planskog pristupa naznačenim aktivnostima, te značajnog uspjeha u planiranju, koordiniranju i postupanju svih angažovanih službenika, s obzirom da se radilo o sportskom događaju ocijenjenim visokorizičnim. Na utakmici je prisustvovalo više hiljada navijača i gostiju, te veliki broj visokih ličnosti, zvanica i predstavnika diplomatskog kora, čiji je dolazak na naše područje i prisutvo na utakmici zahtijevao poseban pristup i posebne mjere u smislu obezbjeđenja njihovog boravka i kretanja", saopćeno je iz Uprave policije MUP-a ZDK.

Policijski štab za koordiniranje i usmjeravanje aktivnosti na osiguranju utakmice, koji su sačinjavali pripadnici nekoliko policijskih agencija, posebno se zahvaljuje svim građanima i gostima, koji su prepoznali opće napore, postupali u skladu sa izdatim naredbama i uputama policijskih službenika, te korektnim i sportskim ponašanjem dali svoj doprinos na stvaranju jednog sigurnog ambijenta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: