{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


NSBiH: Održan sastanak s predstavnicima navijačkih grupa

F
FENA
22.5.2015. u 15:55
5
9
NSBiH: Održan sastanak s predstavnicima navijačkih grupa
5
NSBiH: Održan sastanak s predstavnicima navijačkih grupa
Foto: Arhiv/Klix.ba
U Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine danas je održan sastanak predstavnika Saveza, MUP-a Zeničko-dobojskog kantona i zaštitarske agencije "Securitas“ s predstavnicima organizovanih navijačkih grupa "BH Fanaticosi", "Belaj Boys", "Armija Zmajeva" Živinice, "Zmajevi Posavine" Odžak i "Ljuti Krajišnici". Na sastanku je razgovarano o pripremi za odigravanje kvalifikacione utakmice za EURO 2016 BiH-Izrael, 12. juna u Zenici.
Predstavnici NSBiH, MUP-a ZDK i "Securitasa" ukazali su na sve bitne aspekte organizacije utakmice i bezbjedonosnih procedura, dok su članovi navedenih navijačkih grupa prezentirali dosadašnja iskustva, prijedloge i sugestije, saopćeno je iz NSBiH.

Izemđu ostalog učesnici sastanaka, svjesni značaja utakmice i sigurnosnih rizika, dogovorili su da će preuzeti sve mjere kako bi meč protekao u sportskoj atmosferi.

Navijačke grupe će pružiti maksimalnu podršku našim igračima i uzdržati se svih neprimjerenih i neprihvatljivih ponašanja i aktivnosti koji mogu ugroziti bezbjednost aktera i svih prisutnih na stadionu.

Učesnici sastanka uputili su apel i drugim navijačima da se na ovoj utakmici podržavaju pravila fair-playa i da na sportski način pomognu bh. reprezentaciji da ostvari pobjedu, navodi se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: