Moguće popuštanje mjera?
0

Višković: Zaustavljen rast broja oboljelih od koronavirusa u Republici Srpskoj

SRNA
Radovan Višković (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Radovan Višković (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je zaustavljen rast broja oboljelelih od koronavirusa i da bi naredni dani trebali pokazati sve stavljeno pod kontrolu da bi što prije počele raditi djelatnosti kojima je preventivnim mjerama to onemogućeno.

"Pomaka ima. Zaustavili smo se na jednom nivou, evo danas imamo 505 oboljelih i 16 preminulih. Vrtimo se oko 40 posto oboljelih od ukupnog broja testiranih, otprilike je takav procenat i u okruženju", rekao je Višković.

On je naveo da je, kada su kreirane preventivne epidemiološke mjere, prevashodni cilj bio da se zaustavi dalji rast broja oboljelih, da se smanji pritisak na zdravstvene ustanove i spasi zdravstveni sistem.

"Naredni dani trebali bi nam pokazati (rezultate), ukoliko se svi budemo pridržavali tih mjera i svi budemo dali doprinos, da to stavimo po kontrolu kako bi što prije došli u poziciju da ove djelatnosti koje su našim odlukama zatvorene i onemogućene da rade, da im dozovolimo da u skladu sa preporukama našeg instituta mogu veoma brzo početi raditi", rekao je Višković.