Komentari (89)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Oni se bore koliko toliko za svoj narod, a mi po obicaju samo ogovaramo druge. Svi ce oni biti ispred nas, zivi bili pa vidjeli. Nesloga ce nas dokusuriti.
Spremaju se da povecaju plate za 2 marke. Pa ce im radnici umjesto 350, primati 352 marke. Nikad oni nece stici Sarajevo.
Dijele naše pare svojim propalim privrednicima. Bukvalno odvajamo od naše djece, zrdavstva i penzionera da bi tamo neki privatnik, koji je fulio temu pa nema para, opstajao u svojim fulama. Privreda RSa je budžetski obveznik a ne teret. Dobro je Bake rekao, bez nas bi u RSu umirali od gladi
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Ode plata na 250 km...Oho-ho...
Sreca pa pola srba iz genocidne radi vec u federaciji hahaha
Za pohvalu, čak i ako ne uspije bar su pokušali
Vi ste bijeda lažove,pa svaki dan vozim pričam sa ljudima u rs lažove jedan nemaju za hljeba ako šta ne švercaju
Aha... Eno polomise se, trceci...
upiši komentar
Plata se ne povecava odlukom nekog politicara, vec to dolazi samo od sebe, sa radom, razvojem, ponudom i potraznjom rada, kvalitetom radnika, bolje vi te pare ulozite u inspekciju rada i postivanja radnickih prava
E jesi vala Krusko i stvorio uslove za povecanje,svaka ti dala
@leptirica92 na trulom tlu se ne pravi drzava.Drzava RS ne postoji, sem u vasim bolesnim glavama.Zna se, tkome se nesto pricinjava sto nije realnost, taj ima psihicke probleme.Sav novac nece pomoci da ljudi ostanu, razlog:diktatura.Dva covjeka se ne mogu sastati u BL da ne budu od policije osumnjicavi.Tko misli na svoju porodicu, i zeli odgajati djecu u demokratskom drustvu, taj ce otici.Svijet vas je negativno upoznao, sto govori o RS.Mozes samo sebe lagati, druge nije lako.
Istina je.Uz platu će davati 1kg čvaraka,1kg slanine i 1 litara belje,da mogu lakše zaspati nakon svog zla koji su činili građanima BiH.
Državni poslodavci.
Zalosno sto toliko vas citaju ovaj clanak a nevide kako je ekonomija u losem stanju. Znaci, entitet mora da plati da radnik dobija povisnicu plate? A struktura radnika se nespominje a to je da entitet zaposljava oko 110.000 radnika. Kako ce oni dat u zeljeznicama povecanje kada su im dugovi veci od 300 mil km?
Kako ce u elektranama dat povecanje kada i tu vec imaju 4x vise zaposlenih nego sto je potrebno i te elektrane vec skupljaju dugove od >100 mil km, komunalnim radnicima. Hoce se zato podignit cijene komunalne?
Spremte se spremte za 🚜🚜🚜🚜🚜
"Poslodavac ovim mjerama sam sebi može da smanji zbirnu stopu poreza i dorinosa, pa na primjer, ako poveća platu radnicima duplo, njegovi porezi i doprinosi biće 30 posto, umjesto sadašnjih 60 posto", rekao je Višković. Ova je rečenica u rangu gluposti one Bakirove da Bošnjaci drže privredu BiH i da bi bez njih RS propala
prozvacemo mi tebe prvog Augusta da vidimo koliko se placa povecala, u medjuvremenu, jesi li skupio pare da isplatis penzije, nije bilo trezorskih zapisa pa se brinemo...
kredit