Zatopljenje
68

Više sunca u BiH do kraja mjeseca, temperature će rasti do 12 stepeni

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda u Bosni i Hercegovini će do kraja sedmice preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu naoblaku, a temperature će rasti do 12 stepeni.

Danas će u BiH preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 5 i 10 stepeni.

Meteorolozi za sutra najavljuju prohladno jutro sa mrazom i maglom po kotlinama i uz riječne tokove. Tokom dana će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura kretat će se od minus 3 do 3, na jugu do 6, a najviša dnevna od 6 do 12 stepeni. Umjereno oblačno i djelimično sunčano vrijeme preovladavat će i za vikend.

Suho i stabilno vrijeme zadržat će se i početkom naredne sedmice. Od srijede, 31. januara, do 5. februara meteorolozi najavljuju nestabilno vrijeme sa snijegom i susnježicom u Bosni i kišom u Hecegovini. Temperature zraka bit će niže u odnosu na posljednju sedmicu januara. Maksimalne temperature kretat će se između minus 2 i 3 stepena celzija u Bosni, a u Hercegovini do 5 stepeni.