Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Fomd Memorijala je odmah sa svoje zvanične stranice uklonio sliku kuće porodice Bjelonja, skinuo je elaborat Zavoda za zaštitu Kulturno historijskog i prirodnog nasljeđa KS o proglašenju Tunela Dobrinja Butmir zaštićenim dobrom. Ko pročita Elaborat znat će zašto.
Muzej ima oko 500 eksponata. Jedan od tih exponata je fotelja u kokoj su se kroz tunel vozili zvaničnici i predstavnici vlasti odnosno u kojoj se vozio i rahmetli Alija Izetbegović a koju su pripadnici vojske FBIH uzeli iz kuće bjelonja , a kasnije su tu fotelju prisvojili Kolari i prodali fondu Memorijala. Gosp. gazdići preporučujem da ne laže posjetiocima o historijskim činjenicama jer kuća Kolara = kuća pored tunela, a ulaz u Sarajevski ratni tunel 1992-1996 bio je nalazi se preko puta kuće Kolara, u Kući Omera Bjelonje i to jasno zapisano u Elaboratu Zavoda za zaštitu kulturno-historij.i prir.nasljeđa KS. koji je Tunel D-B proglasio zaštićenim dobrom. Sva istorij. događanja oko tunela, istorijske činjenice bile su vezane za Kuću Omera Bjelonje. Ulaz u tunel, stradanje civila 07.05.1995, fotelja sve instalacije sve je to bilo kod kuće i u kući O.Bjelonje. Od 2000 pa na ovamo sve je premješteno na kuću Kolara što znači UKRADENO i SLAGANO POSJETIOCIMA.
82.000 x 5 KM = 410.000 KM. Poslije ovog komentara neko me je izbrisao s zvanične Facebook stranice tunela, https://www.facebook.com/tunelspasa , iz one radne sveske me ne mogu izbrisati Inače sam lično učestvovao i izgradnji tunela, gdje sada neki palamudani odlučuju ko i šta će pisati o istom, i primaju debele plate preko leđa ljudi od kojih većina nemaju pošten posao. Sram Vas i stid bilo!!!
NjV: Uručivanje humanitarnih poklona siromašnim od strane sarajevske policije pred kamerama (zar nije muslimanski pomagati anonimno?!) je očigledno nabacivanje šminke te siguran znak da se Vatikanovi kvislinzi spremaju na upotrebu policije za političke represalije - po receptu novog Vatikanovog geopolitičkog igrača ("hitlera") diktatora Erdogana | HM: Sarajevo police handing "humanitarian aid" to the poor in a media facelift as Vatican's quislings prepare to use repression as in Turkey (TWITTER) http://wiki.royalfamily.ba/wiki/Mensur_Omerbašić
CIJENA KARTE OD 3,00 DO 10,00 KM, ZNAČI NAJMANJE JE INKASIRANO 246.000,00 KM. IMAJUĆI U VIDU. IMAJUĆI U VIDU IZJAVU PORTPAROLA O KATEGORIJI POSJETILACA, NAJVEŽI BROJ JE ONIH ČIJA CIJENA POSJETE JE 10,00 KM ZNAČI DA SU INKASIRALI NAJMANJE 600 -700.000,00 A OD TOGA JE NAJMANJE 100.000,00 KM OTIŠLO UPRAVI ZA INDIREKTNO OPOREZIVANJE (PDV) FIRMA JE RENTABILNA. E SAD JE SAMO PITANJE DA LI SU PDV OBVEZNICI?
Jesu li im vodici rekli kako je sverc roba bila vaznija od ljudi?