|

Više od hiljadu Banjalučana izašlo na proteste: Stop policijskoj represiji

Više od hiljadu Banjalučana izašlo na proteste: Stop policijskoj represiji
296
D. Be.
27.6.2019. u 19:43
73
komentara
296

dijeljenja
Više od hiljadu Banjalučana izašlo na proteste: Stop policijskoj represiji Foto: Slobodan Vasković
U Banjoj Luci su večeras počeli protesti koje predvode opozicioni političari, a koji za vladajuće strukture imaju tri zahtjeva. U parku Mladen Stojanović okupilo se više od hiljadu osoba.
Demonstracije nezadovoljnih političara i građana dolaze nakon policijske represije nad državljaninom Švedske Brunom Batinićem. Okupljeni žele da policija prekine legitimisanje i snimanje građana okupljenih oko grupe Pravda za Davida koji se okupljaju ispred Hrama Hrista spasitelja.

Organizatori skupa u parku Mladen Stojanović su članovi Partije demokratskog progresa (PDP) Draško Stanivuković i Jelena Trivić te član Srpske demokratske stranke (SDS) Nebojša Vukanović. Protestima prisustvuju i bivši član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Foto: Slobodan Vasković Foto: Slobodan Vasković


Od tri zahtjeva dva su već poznata. Prvi je da im se dozvole protesti na Trgu Krajine u centru Banje Luke, a drugi je zasutavljanje policijske represije u ovom gradu.Organizatori su pozvali sve prisutne da skup prođe mirno i dostojanstveno i da ne nasjedaju na moguće provokacije.

Poslanik u NSRS Nebojša Vukanović rekao je da je cilj poštovanje osnovnih ljudskih i građanskih prava, te istakao da ljudi treba da "savladaju strah".

Foto: Slobodan Vasković Foto: Slobodan Vasković


Odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka Jovo Savanović rekao je da su dovoljan razlog za proteste ubistva u Banjoj Luci, koja još nisu rasvijetljena.

Nezavisni odbornik u Skupštini grada Banje Luke Saša Lazić tvrdi da je "u društvu
na sceni jednostrana anarhija što za posljedicu ima odlazak sa ovih prostora".
Prijavi grešku


Komentari (73)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...