{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Više od dva miliona KM za drugu fazu rekonstrukcije Doma zdravlja Kumrovec

F
1.9.2014. u 15:45
17
19
Više od dva miliona KM za drugu fazu rekonstrukcije Doma zdravlja Kumrovec
17
Više od dva miliona KM za drugu fazu rekonstrukcije Doma zdravlja Kumrovec
Ministar zdravstva Kantona Sarajevo (KS) Eldan Lokmić, direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja KS-a Kenan Crnkić, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i direktorica JU Dom zdravlja KS-a Dženana Tanović danas su u Sarajevu potpisali Sporazum o nastavku rekonstrukcije objekta Doma zdravlja Kumrovec.
Potpisnici su se obavezali da će sufinansirati drugu fazu građevinskih radova na tom objektu na način da će Ministarstvo zdravstva KS-a osigurati 400.000 KM, Zavod zdravstvenog osiguranja KS-a 1,5 miliona KM, a Općina Novi Grad Sarajevo 250.000 KM.

Ministar Lokmić je izjavio da je ovim ozvaničen početak završne faze radova na rekonstrukciji Doma zdravlja Kumrovec nakon koje će ta institucija u potpunosti profunkcionirati.

On je rekao da se nada da će, uprkos rigoroznim pravilima javnih konkursa, rekonstrukcija Doma zdravlja Kumrovec biti okončana početkom naredne godine.

Direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja KS-a Kenan Crnkić istakao je da će sredstva za za obnovu Doma zdravlja Kumrovec u iznosu 1,5 miliona KM biti operativna odmah po potpisivanju Sporazuma, te da je Zavod, s osiguranih 1,8 miliona KM u prošloj godini, ukupno uložio 3,3 miliona KM u rekonstrukciju tog objekta.

"To je dom zdravlja kojem gravitira najveći broj stanovnika i ogledni primjer kako bi primarna zdravstvena zaštita trebala izgledati u budućem periodu", kazao je Crnkić.

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić naglasio je da bi, osim obnove objekta, uskoro trebala početi i izgradnja pristupne saobraćajnice Domu zdravlja Kumrovec s bulevara Meše Selimovića, te da će po okončanju građevinskih radova uslijediti opremanje doma najsavremenijom opremom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: