{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Više od 700 volontera čistilo Prijedor

S
9.9.2012. u 17:51
0
Više od 700 volontera čistilo Prijedor
0
Više od 700 volontera čistilo Prijedor
Foto: SRNA
Više od 700 volontera uklonilo je danas više desetina divljih deponija na području Prijedora u okviru akcije "Očistimo zemlju za jedan dan", rekla je koordinator ove akcije Ina Ritan.
Ritnova je istakla da su među volonterima bili Prijedorčani od sedam do 77 godina i dodala da je cilj akcije ne samo da se očiste divlje deponije, nego i da se mještani pokrenu i ubuduće sami rade, te na vrijeme spriječe njihovo nastajanje.

Ona je naglasila da se upravo u mjesnim zajednicama koje imaju najveći broj divljih deponija niko od mještana nije odazvao pozivu za učešće u ovoj akciji.

Prema njenim riječima, divlje deponije su čišćene u gradskoj zoni, ali i u naseljima LJubija, Kozarac, Rizvanovići, Brezičani, Gornja Dragotinja, Raškovac, Pašinac, Gomjenica i Donja Puharska, te na obalama rijeke Sane.

"Akcija je realizovana u saradnji sa Gradom Prijedorom, preduzećem `Komunalne usluge`, Crvenim krstom, Omladinskim centrom LJubija, Ronilačkim klubom `Sana2, Kulturno-umjetničkim društvom `Osman DŽafić`, rudnikom `Arselor Mital Prijedor`, vosjkom, nekim školama, pojedinim mjesnim zajednicama i firmama koje otkupljuju sirovine", rekla je Ritanova.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

Iako su okupljanja volontera širom Republike Srpske bila zakazana za 11.00, prijedorskim volonterima radni dan je počeo u 7.00 časova.

U proljećnom dijelu akcije "Očistimo Prijedor za jedan dan", održanom 9. maja, volonetri su prikupili oko 10 tona otpada.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: