BiH
100

Više od 250 studenata iz BiH i regije učestvuje na Balkanijadi u Tuzli

Piše: M. N.
Studenti sa svih fakulteta Univerziteta u Sarajevu koji tokom studija borave u Studentskom domu Bjelave, otputovali su danas u Tuzlu gdje učestvuju u sportskoj manifestaciji "Balkanijada Tuzla 2016".

Ovogodišnja sportska manifestacija sadrži takmičenja u sportovima: mali nogomet (ekipno 4+1) u muškoj konkurenciji; košarka u muškoj konkurenciji; odbojka u ženskoj konkurenciji; stoni tenis pojedinačno u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U manifestaciji koja će trajati do 3. aprila, učestvuje 250 studenata iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i cijele BiH.

Sportsku manifestaciju svečano će otvoriti premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić u 19:30 sati u Univerzitetskoj dvorani kada će se pored bogatog kulturno-zabavnog programa odigrati i prijateljska utakmica između zaposlenika Univerziteta i izvršne i zakonodavne vlasti TK- a.

Organizator manifestacije je Unija studenata Univerziteta u Tuzli koji su se pobrinuli i za zabavne sadržaje.

"Ovo je jedinstvena prilika da Univerziteti širom regiona i Bosne i Hercegovine pridonesu oživljavanju sportskih aktivnosti među studentima, razvoju i unaprjeđenju rekreativnog i amaterskog sporta, te povezivanju i saradnji Univerziteta u regionu. Želja nam je da istaknemo vrijednosti koje potiče sport, poput timskog duha, solidarnosti, tolerancije i sl", saopćeno je iz Univerziteta TK.

Prijevoz sarajevskih studenata organizovao je Centar za razvoj i afirmaciju kulture i obrazovanja Litteratus, uz pomoć predsjedavajućeg Općinskog vijeća Centar Sarajevo Nedžada Ajnadžića.