sport
45

Udruženje studenata studentskog centra Sarajevo organizuje Domsku šampionadu

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Udruženje studenata studentskog centra Sarajevo organizovalo je u subotu održavanje manifestacije pod nazivom Domska šampionada.

Studenti će se na terenima Studentskog doma Bjelave nadmetati u malom fudbalu, basketu, odbojci, stonom tenisu i šahu. Organizator očekuje učešće oko 700 takmičara. Nadmetanja počinju u 9:00 sati, a od 13:00 počinju finalni dvoboji.

Iz Udruženja studenata Studentskog centra Sarajevo zahvaljuju se prvenstveno Studentskom centru Sarajevo koji je osigurao nagrade za ekipe. Osim takmičenja u sportskim disciplinama studentima je obezbijeđen roštilj, nagrade iznenađenja za publiku. Također, jedna od nagrada je besplatno putovanje na relaciji Sarajevo - Mostar – Sarajevo.

"Još jedna interesantna stvar je i takmičenje u 'izboru za najljepšu mušku i žensku sobu 2016.'. Na ovom natjecanju učestvovalo je 48 prijavljenih učesnika u prosjeku tri studenta po sobi što u konačnom zbiru iznosi 140 učesnika. Komisija je ocijenila sobe i na Domskoj šampionijadi će se proglasiti pobjednic" istakao je za Klix.ba Mustafa Ljajić predsjednik Udruženja studenata Studentskog centra Sarajevo.

Na kraju je poručio svim brucošima koji planiraju da studiraju u Sarajevu da se ne dvoume, odnosno da nemaju dilemu oko odabira mjesta za stanovanje prilikom studiranja na Univerzitetu u Sarajevu jer pravo mjesto za život i rad jednog studenta su - studentski domovi Sarajevo.