|

Više od 200 učenika organiziralo šetnju u Travniku u znak podrške majkama Srebrenice

Više od 200 učenika organiziralo šetnju u Travniku u znak podrške majkama Srebrenice
524
F
FENA
11.11.2019. u 15:13
13
komentara
524

dijeljenja
Više od 200 učenika organiziralo šetnju u Travniku u znak podrške majkama Srebrenice Foto: TNTportal
Genocid počinjen u Srebrenici nikada ne smije biti zaboravljen, nego mora biti stalni podsjetnik na okrutnost rata, poručeno je danas u Travniku, gdje je više od 200 učenika učestvovalo u mimohodu podrške majkama Srebrenice.
Obraćajući se sudionicima skupa, predsjednica Udruženja "Majke Srebrenice" Munira Subašić kazala je da se majke Srebrenice već 24 godina bore za istinu i pravdu, te da neće odustati dok ne budu pronađena tijela svih ubijenih.

"Ne smijemo nikad zaboraviti, jer nam se tada sve može ponoviti. Naša misija je pronaći kosti naše djece i da zločinci budu izvedeni pred lice pravde. Već 24 godine se borimo za to. Iako je svijet malo nepravedan i gluh, ipak smo ga probudili jer imamo presude za genocid, zločine i zločinačke poduhvate - naglasila je Subašić.

Načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić kazao je da je Srebrenica simbol stradanja BiH i Europe u 21. stoljeću i mrlja na savjesti čovječanstva.

"Ne smijemo dozvoliti prekrajanje istorije i onoga što je podnijelo tolike žrtve. Srebrenicu ne smijete zaboraviti ni vi, nove generacije, morate znati šta se dogodilo - poručio je Hadžiemrić učenicima.

Šetnju podrške organizirali su učenici OŠ "Travnik" i Mješovite srednje tehničke škole Travnik, a uz majke Srebrenice, pridružili su im se i građani Travnika.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...