{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Više od 1000 taksista blokiralo centar Sarajeva

4.12.2003. u 01:01
1
0
Više od 1000 taksista blokiralo centar Sarajeva
1
Više od 1000 taksista blokiralo centar Sarajeva
Najavljeni generalni štrajk taksista Udruženja Sarajevotaksi je održan u srijedu ali i nažalost produžen tokom noći. Više od 1000 taksista blokiralo je centar Sarajeva i tu namjeravaju ostati sve dok im - kako oni kažu - kantonalna vlada ne ispuni zahtjeve.
Taksisti su stupili u štrajk u srijedu oko 12 sati. Štrajk je trebao trajati do 16 sati, ali je produžen i tokom noći. Taksisti su pak imali dozvolu za štrajk samo do 16 sati.


Taksisti Sarajevotaksija su nezadovoljni načinom izdavanja dozvola za rad, a od vlade kantona traže da se odmah uklone sva nelegalna taxi vozila sa gradskih ulica te da se smijeni ministar prometa i komunikacija Zlatko Bursać.


"Ovdje ćemo ostati cijelu noć, a ako treba i naredni dan", govorili su okupljeni taksisti.

Građani Sarajeva su negodovali zbog povećane gužve, jer su kroz centar grada saobraćala samo vozila gradskog saobraćaja, hitne pomoći i vozila sa prvenstvom prolaza, ali nisu radile dvije tramvajske i jedna trolejbuska linija. Putnička vozila su propuštana samo u slučaju kada se radi o stanovnicima tih ulica ili hitnim slučajevima.

Taksisti su rekli da će se ukloniti sa ulica samo ako im se obrati premijer ili stručni tim Vlade i ponudi ispunjenje zahtjeva. A do toga očito još uvijek nije došlo.


Do kada će zaista taksisti ostati u glavnim sarajevskim ulicama trenutno niko ne zna...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: