{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Više od 1000 taksista blokiralo centar Sarajeva

Klix.ba
4.12.2003. u 01:01
1
0
Više od 1000 taksista blokiralo centar Sarajeva
1
Više od 1000 taksista blokiralo centar Sarajeva
Najavljeni generalni štrajk taksista Udruženja Sarajevotaksi je održan u srijedu ali i nažalost produžen tokom noći. Više od 1000 taksista blokiralo je centar Sarajeva i tu namjeravaju ostati sve dok im - kako oni kažu - kantonalna vlada ne ispuni zahtjeve.
Taksisti su stupili u štrajk u srijedu oko 12 sati. Štrajk je trebao trajati do 16 sati, ali je produžen i tokom noći. Taksisti su pak imali dozvolu za štrajk samo do 16 sati.


Taksisti Sarajevotaksija su nezadovoljni načinom izdavanja dozvola za rad, a od vlade kantona traže da se odmah uklone sva nelegalna taxi vozila sa gradskih ulica te da se smijeni ministar prometa i komunikacija Zlatko Bursać.


"Ovdje ćemo ostati cijelu noć, a ako treba i naredni dan", govorili su okupljeni taksisti.

Građani Sarajeva su negodovali zbog povećane gužve, jer su kroz centar grada saobraćala samo vozila gradskog saobraćaja, hitne pomoći i vozila sa prvenstvom prolaza, ali nisu radile dvije tramvajske i jedna trolejbuska linija. Putnička vozila su propuštana samo u slučaju kada se radi o stanovnicima tih ulica ili hitnim slučajevima.

Taksisti su rekli da će se ukloniti sa ulica samo ako im se obrati premijer ili stručni tim Vlade i ponudi ispunjenje zahtjeva. A do toga očito još uvijek nije došlo.


Do kada će zaista taksisti ostati u glavnim sarajevskim ulicama trenutno niko ne zna...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: