{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Više hiljada posjetilaca na Bjelašnici i Igmanu

F
21.1.2013. u 12:30
2
2
Više hiljada posjetilaca na Bjelašnici i Igmanu
2
Više hiljada posjetilaca na Bjelašnici i Igmanu
Bjelašnica (Foto: Arhiv)
Tokom vikenda na olimpijskim planinama Bjelašnici i Igmanu bilo je više hiljada posjetilaca.
"Na Bjelašnici je održan i Kup ZOI'84 za mlađe kategorije. Organizator takmičenja bio je Ski-savez BiH, dok je tehnički organizator Ski-klub ZOI'84. Kategorije takmičara bili su cicibani, stariji cicibani, djeca 1 i djeca 2. Sve je proteklo u najboljem redu", kazala je Agenciji Fena portparolka KJKP ZOI'84 Muamera Šehić.

U prilog većoj posjećenosti ide i činjenica da je 17. januara otvoreno klizalište "Medo" koje petkom i subotom radi od 09.00 do 22.00 sata, a ostalim danima od 09.00 do 18.00 sati, kazala je Šehić.

Visina snijega na vrhu Bjelašnice je 102 cm, a jutros u 07.00 sati izmjerena je temperatura minus 1. U Babinom dolu visina snijega je 45 cm, a jutros u 7.00 sati izmjerena temperatura je 2 stepena.

Visina snijega na Igmanu na Malom i Velikom polju je 40 cm.

"Danas na Bjelašnici rade ski-liftovi BX, BY, K1, dva baby lifta, a na Malom polju dva baby lifta, dok na Velikom polju je uređena šetnica, sankalište i parking je besplatan", kazala je Šehić.

"Trenuto pada kiša i na Bjelašnici i Igmanu, s tim da se stanje mijenja iz sata u sat", kazala je Šehić dodavši da se skijaši o stanju na planinama blagovremeno mogu informirati putem info linije 033 414 111.

"Molimo da se redovno preslušava stanje, s obzirom na to da usljed vremenskih uvjeta veoma često dolazi do promjene u radu vertikalnog transporta ovisno od vremenskih uvjeta", naglasila je Šehić.

Po njenim riječima, trenutno ne postoje uvjeti za puštanje u rad topova za pravljanje snijega, jer su za to neophodne niske temperature.

Na Bjelašnici je organizirano i noćno skijanje od 18.30 do 21.00 sati svakim danom od ponedjeljka do subote, osim nedjelje. Skijalište radi od 09.00 do 16.00 sati.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: