|

Više hiljada posjetilaca na Bjelašnici i Igmanu

Više hiljada posjetilaca na Bjelašnici i Igmanu
2
F
FENA
21.1.2013. u 12:30
2
komentara
2

dijeljenja
Više hiljada posjetilaca na Bjelašnici i Igmanu Bjelašnica (Foto: Arhiv)
Tokom vikenda na olimpijskim planinama Bjelašnici i Igmanu bilo je više hiljada posjetilaca.
"Na Bjelašnici je održan i Kup ZOI'84 za mlađe kategorije. Organizator takmičenja bio je Ski-savez BiH, dok je tehnički organizator Ski-klub ZOI'84. Kategorije takmičara bili su cicibani, stariji cicibani, djeca 1 i djeca 2. Sve je proteklo u najboljem redu", kazala je Agenciji Fena portparolka KJKP ZOI'84 Muamera Šehić.

U prilog većoj posjećenosti ide i činjenica da je 17. januara otvoreno klizalište "Medo" koje petkom i subotom radi od 09.00 do 22.00 sata, a ostalim danima od 09.00 do 18.00 sati, kazala je Šehić.

Visina snijega na vrhu Bjelašnice je 102 cm, a jutros u 07.00 sati izmjerena je temperatura minus 1. U Babinom dolu visina snijega je 45 cm, a jutros u 7.00 sati izmjerena temperatura je 2 stepena.

Visina snijega na Igmanu na Malom i Velikom polju je 40 cm.

"Danas na Bjelašnici rade ski-liftovi BX, BY, K1, dva baby lifta, a na Malom polju dva baby lifta, dok na Velikom polju je uređena šetnica, sankalište i parking je besplatan", kazala je Šehić.

"Trenuto pada kiša i na Bjelašnici i Igmanu, s tim da se stanje mijenja iz sata u sat", kazala je Šehić dodavši da se skijaši o stanju na planinama blagovremeno mogu informirati putem info linije 033 414 111.

"Molimo da se redovno preslušava stanje, s obzirom na to da usljed vremenskih uvjeta veoma često dolazi do promjene u radu vertikalnog transporta ovisno od vremenskih uvjeta", naglasila je Šehić.

Po njenim riječima, trenutno ne postoje uvjeti za puštanje u rad topova za pravljanje snijega, jer su za to neophodne niske temperature.

Na Bjelašnici je organizirano i noćno skijanje od 18.30 do 21.00 sati svakim danom od ponedjeljka do subote, osim nedjelje. Skijalište radi od 09.00 do 16.00 sati.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...