BiH
17

Od sutra skijanje na Bjelašnici

FENA
Bjelašnica (Foto: Arhiv)
Bjelašnica (Foto: Arhiv)
S obzirom da su već stečeni uslovi za puštanje skijališta u funkciju, Uprava ZOI'84 donijela je odluku da će SKI Centar početi sa radom od sutra 12. decembra, kada će u funkciju biti puštene staze na Bjelašnici, potvrdila je Feni glasnogovornica preduzeća ZOI'84 Muamera Šehić.

Intenzivno se radi na pripremama staza, kako bi tokom vikenda, 15. i 16. decembra, radili punim kapacitetom na planinama Bjelašnica i Igman, kazala je Šehić.

Jutros u 7.00 sati na vrhu Bjelašnice temperatura je iznosila -13 stepeni, a visina snijega je iznosila 78 cm. U Babinom dolu temperatura je iznosila -7 stepeni, a visina snijega 70 cm. Na Igmanu jutros izmjerena temperatura iznosila je -3 stepena, a visina snijega na Malom polju bila je 68 cm, a na Velikom polju 40 cm.

Zimska Turistička sezona 2012./13. zvanično će biti otvorena 22. decembra na Bjelašnici/Babin Do. U okviru Manifestacije "Otvaranje Sezone 2012/13" predviđen je bogat zabavni program za sve posjetioce.

ZOI'84 će, na dan otvaranja sezone, svim posjetiocima omogućiti besplatno dnevno i noćno skijanje, a prisutne će zabavljati Armin Muzaferija, Aka dema bend, SMS. Ugostiteljski objekti koji djeluju na Bjelašnici i Igmanu će u saradnji sa firmom ZOI tokom cijelog dana dijeliti besplatnu hranu i piće.

Informacije vezano za stanje na skijalištu (visina snijega, temperatura, liftovi koji su u funkciji, noćno skijanje) bit će svakodnevno dostupne skijašima na www.zoi84.ba.

Također, u pripremi je i uvođenje besplatne info linije, putem koje će građani moći dobiti sve potrebne informacije.