BiH
35

Otvaranje sezone na Bjelašnici i Igmanu 22. decembra

FENA
Zimska sezona je tek krenula te se očekuje da će u narednim danima posjećenost na planinama Bjelašnici i Igmanu biti sve veća. Za sada smo zadovoljni posjećenošću u proteklim danima vikenda, kazala je za Agenciju FENA glasnogovornica Kantonalnog javnog preduzeća "ZOI '84" Muamera Šehić.

Dodala je da s prvim snijegom, svakako, očekuju veći broj posjetilaca.

Visina snijega na vrhu sarajevske olimpijske planine Bjelašnice trenutno iznosi 78 centimetara, a jutros je temperatura iznosila -17 stepeni, dok je u Babinom dolu temperatura u 7.00 sati iznosila minus sedam stepeni, a visina snijega je 70 centimetara.

Na Velikom polju na planini Igman visina snijega iznosi 36 centimetara, a jutrošnja temperatura iznosila je - 6 stepeni, dok je na Malom polju visina snijega 68 centimetara, a izmjerena temperatura jutros u sedam sati iznosila je - 7 stepeni.

Šehić podsjeća da je zvanično otvaranje zimske sezone 2012-2013. godine planirano za 22. decembar, ali trenutno se razmatra mogućnost da se skijališta otvore i ranije, a najvjerovatnije od sredine sljedeće sedmice.

"Međutim, zvaničnu informaciju o radu skijališta i puštanja staza u funkciju, ZOI '84 saopćit će u ponedjeljak, 10. decembra", kazala je Šehić.