{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Više hiljada osoba na mitingu podrške Mladiću

S
29.5.2011. u 14:06
0
287
Više hiljada osoba na mitingu podrške Mladiću
0
Više hiljada građana okupilo se na mirnom mitingu podrške bivšem komandantu Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću, optuženom za genocid, koji je u njegovom rodnom Kalinoviku organizovala Boračka organizacija RS.
Na mitingu, kojem su prisustvovali građani iz Hercegovine, Sarajevsko-romanijske regije i Gornjodrinske regije, istaknuto je da je general Mladić utemeljivač VRS i Boračke organizacije RS i da onaj ko se toga stidi bježi iz njenih redova.

Među mnogim parolama podrške generalu Mladiću našla se i poruka "Uzeli ste nam orla, ali je ostalo gnijezdo", dok je na prilazima Kalinoviku stajao veliki transparent "Dobro došli u Mladićevo" i "Svi smo mi Ratko".

Predsjednik BORS-a Pantelija Ćurguz rekao je da je general Mladić ostavio trajni zadatak srpskom narodu da čuva i gradi Srpsku.

"Niko na svijetu, izuzev Jevreja, ne zna bolje od nas Srba 'milosrdne anđele zločina i genocida'. Niko ko ne zna gdje su Gradina i Jasenovac i ko bar jednom nije svratio na najveće balkansko gubilište u prošlom vijeku neka ne pominje nikoga i ništa i neka ne traži ni utjehu ni pomilovanje", rekao je Ćurguz.

On je poručio, kako je rekao, mentorima zla i projektovanog zločina da ne misle da su Srbi zaboravili ko je, kad i gdje počeo rat, ko je ga projektovao i finansirao i ko ga je i kako završavao.

Predsjednik Predsjedništva BORS-a Dražen Perendija poručio je da će general Mladić živjeti dok je živ i jedan Kalinovčanin i Srbin.

"Nema grijeha na tvojoj duši, isto kao što nema grijeha na dušama tvojih boraca koje si hrabro i junački vodio", poručio je Perendija generalu Mladiću.

On je istakao da je srpska vojska morala da odbrani svoj narod i vijekovna ognjišta, sa kojih je vječito progonjena, te poručio da je spremna da ih brani i i dalje ako bude trebalo.

"Sačekali su momenat kada su vidjeli da je general najslabiji i najbolesniji, tako da u Hag vode čovjeka koji nije ni fizički ni psihički sposoban za svoju odbranu", istakao je Perendija i poručio da "sve mogu pohapsiti", ali da mlađa generacija ne smije dati srpstvo i RS.

Načelnik opštine Kalinovik Mileva Komlenović rekla je da su se danas ljudi okupili na mjestu ponosa i prkosa da pokažu da nisu zaboravili ko je čuvao njihova ognjišta i kolijevke i ko je Srbe vodio kada im je bilo najteže.

"Ako je neko optužen to ne znači da je kriv i ne prihvatamo da čovjek takvih moralnih, ljudskih i profesionalnih vrijednosti može staviti na teret bilo šta nečasno", poručila je Komlenovićeva.

Ona je istakla da Kalinovčani danas jesu svi tu jer znaju i ponosno ističu da je ovaj zagorski krš iznjedrio časnog i velikog vojskovođu i heroja srpskog naroda, koji će to uvijek ostati.

Delegacija boračkih organizacija posjetila je danas i rodnu kuću generala Mladića u selu Božanovići. Današem mitingu prisustvovali su predstavnici opštinskih boračkih organizacija, javnog i političkog života RS.

General Ratko Mladić uhapšen je u četvrtak u selu Lazarevu kod Zrenjanina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: