|

Vilu Auroru u Trstenom, koja pripada BiH, Hrvatska dala u zakup ruskom magnatu

Vilu Auroru u Trstenom, koja pripada BiH, Hrvatska dala u zakup ruskom magnatu
18
A. D.
23.10.2019. u 08:21
73
komentara
18

dijeljenja
Vilu Auroru u Trstenom, koja pripada BiH, Hrvatska dala u zakup ruskom magnatu Vila Aurora
Vilu Auroru u Trstenom, rezidencijalni objekt koji po Sporazumu o sukcesiji imovine bivše SFRJ pripada BiH, Hrvatska je dala u zakup ruskom magnatu Mihailu Šelkovu, vlasniku firme Renesansa. Šelkov je ruski poduzetnik te je poznat po proizvodnji titana i tehnologijama koje se koriste u avionima Boeinga i Airbusa.
Hrvatska je prošle godine usvojila Zakon o upravljanju državnom imovinom, prema kojem se u zakup mogu dati i nekretnine na kojima je do sada postojala zabrana raspolaganja i to na 30 godina pod koncesiju.

Uprkos protestnoj noti Predsjedništva BiH, sporni procesi u Hrvatskoj su nastavljeni.

Projekt u Trstenom se provodi u saradnji s Konzervatorskim odjelom Ministarstva kulture u Dubrovniku te Upravom za zaštitu kulturne baštine, a nakon obnove kompleks će se iskoristiti za turističke namjene, kako je i bilo dogovoreno s Ministarstvom državne imovine koje je ovo zdanje ponudilo u višegodišnji zakup, piše Slobodna Dalmacija.

Atraktivna vila, na koju je oko svojevremeno bacio i John Malkovich, ide u ruke ruskog milijardera. Isti biznismen u najam dobiva i ogromno odmaralište na otočiću kod Dubrovnika.

Za nekadašnje elitno ljetovalište Ministarstvo državne imovine i Renesansa iz Dubrovnika potpisali su ugovor o zakupu nekretnina na rok od 30 godina. Na javnom konkursu koji je raspisan krajem juna Renesansa je dala najveću ponudu za spomenute nekretnine, a sada ih, u roku od tri godine, treba osposobiti za ugostiteljsko-turističke djelatnosti.
Prijavi grešku


Komentari (73)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...