BiH
0

Viktora će prvog dana nastave školski drugovi pozdraviti aplauzom

FENA
Nastavničko vijeće Osnovne škole "Musa Ćazim Ćatić" iz Sarajeva, odlučilo je da, uprkos činjenici da dječak Viktor Tomašević zbog liječenja u Njemačkoj, neće prisustvovati prozivci učenika prvog razreda, upišu njegovo ime u učenički dnevnik i prozovu ga zajedno s ostalim prvačićima, potvrdila je za FENU Viktorova nana Amila Đurović.

"Viktor je u aprilu upisan u prvi razred. Kada se razbolio, otišla sam u školu i objasnila situaciju. Sinoć me je nazvala Viktorova učiteljica i rekla mi da će, tačno u 17.00 sati, njegovi budući školski drugovi aplauzom pozdraviti Viktora i poželjeti mu brz povratak u Sarajevo", kazala je uz očito snažne emocije Viktorova nana.

Ona je dodala da će, zahvaljujući podršci i razumijevanju Nastavničkog vijeća, Viktor pratiti školski program.

"Poslat ćemo knjige u Njemačku, a Viktorova mama i škola će biti u stalnom kontaktu. Viktor je mentalno jak sve ovo vrijeme, tako da je, još u bolnici u Sarajevu, naučio čitati i pisati", kaže Đurović.

Viktor se od ponedjeljka nalazi pod nadzorom njemačkih ljekara i prema riječima njegove nane, osjeća se dobro. Završene su sve potrebne pretrage i dječak prima propisanu terapiju koju dobro podnosi. U prilog tome govori i činjenica da se, samo pola sata nakon snimanja glave, Viktor već igrao u parku!

Akcija prikupljanja novca za dječakovo liječenje još traje. Novac koji će pomoći da se Viktor što prije vrati u Sarajevo i sjedne u, za njega rezerviranu školsku klupu, možete uplatiti na račune Procredit banke:

  • uplate (KM) : 194 - 101- 47547001 - 18
  • uplate (euro) : 194 - 101 - 4754701282 ili pozivom na donatorski broj telefona : 094 292 018.

Više informacija o Viktorovom boravku u Njemačkoj možete saznati na službenom sajtu: www.saveviktor.com.