Centralni skup SDA u Gračanici
42

Vikalo: SDA ima plan i program za zapošljavanje i brigu o mladima

Klix.ba
U centru grada Gračanica danas je održan Centralni predizborni skup SDA Gračanica.

Prisutnima se prvobitno obratio Ministar odbrane i Predsjednik OO SDA Gračanica Muhamed Ibrahimović koji je pozvao prisutne da ostanu dostojanstveni, održe nivo i istraju do kraja kampanje zbog promjena na nivou cjelokupne države, te da od rezultata predstojećih lokalnih izbora zavisi konfiguracija kompletne države, saopćeno je iz SDA.

Prisutnima se potom obratio Predsjednik SDA TK Amir Fazlić rekavši da SDA ima iskren nijet za cjelokupnu naciju, te da je koalicija sa SDP prekinuta zbog dobrobiti države, i gramzljivosti SDP nad budžetom BIH, saopćeno je iz ove stranke. Falić je između ostalog naglasio i kako se po dobrom pamti period Premijera TK Hazima Vikalo, te da je za vrijeme Fazlićevog načelništava općini Gradačac Vikalo izuzetno pomogao.

Ispred Asocijacije žena SDA Gračanica obratila se kandidatkinja za OV SDA Gračanica Esma Pašić istakavši da je pravi trenutak da se pokaže snaga žena, u ime ravnomjernog i ravnopravnog vodjenja općine i države. Pozvala je prisutne da podrže kandidate za OV Gračanica i kandidata za načelnika općine Gračanica, saopćeno je iz SDA.

Ispred Asocijacije mladih SDA Gračanica obratio se kandidat za OV SDA Gračanica Mirnes Ahmić rekavši da mladi nikada nisu bili jači, organizovaniji i spremniji da općini Gračanica donesu neophodne promjene zajedno sa kandidatom za načelnika gospodinom Vikalo, te da je SDA snaga općine i BiH.

Nakon predstavljanja svih kandidata za OV SDA Gračanica, obratio se i nosilac liste za OV Gračanica Rahim Gadžić. Gadžić je rekao da će SDA i kandidat za načelnika općine Gračanica biti vlast svih građana, te da je SDA ponudila najkvalitetniji tim koji hoće,može i sposoban je izboriti se za promjene na bolje, saopćeno je.

Kandidat za načelnika općine Gračanica Hazim Vikalo istakao je kako SDA zna prepoznati momenat kada je narodu najteže i kada treba pokrenuti narod da se izbore promjene. Vikalo je naglasio kako je Gračanica od čaršije postala kasaba, da nema validnog sistema, te da se ne zna ni gdje sadašnji projekti počinju, ni gdje završavaju. Istakao je kako SDA ima plan i program za zapošljavanje, vodosnadbijevanje, brigu o mladim, poštovanje prema porodicama šehida, ratnih vojnih invalida, borcima i svima ostalim koji su zaslužni što danas možemo demokratski da se borimo za promjene.

Prisutnima se također obratio i Ministar sigurnosti BIH Sadik Ahmetović rekavši kako će Hazim Vikalo unijeti zastavu Bosne i Hercegovine u općinu, vratiti duh jedinstva i zajedništva, te pozvao građane da glasaju za SDA i kandidata za načelnika općine Gračanica Hazima Vikala jer je to pravi put, put rahmetli Alije Izetbegovića i put odbrane, saopćeno je iz SDA. Ametović također je istakao kako će Vikalo vratiti Gračanicu na njeno mjesto, te da je on dobro za cjelokupnu državu, saopćeno je iz SDA.