Komentari (136)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
a majke mi gdje je SDA tu je sunovrat !
@gooUser1561888010, Korumpirani KOS-SDA đeneral Ajnadžić je prije svih silnih lopovluka, 1992.godine iz okupirane Lukavice poručivao da će spaliti pojedine općine ako ijednom njegovom vojniku zločinačke JNA bude falila i dlaka s glave: http://depo.ba/clanak/79566/ajnadzic-je-1992-iz-lukavice-porucivao-da-ce-spaliti-pojedine-opcine-ako-ijednom-njegovom-vojniku-jna-bude-falila-i-dlaka-s-glave
@gooUser1561888010 Treba ukinuti sva socijalna davanja na koja se ne plaćaju doprinosi..paušal,topli obrok,regres...
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Za sve slijepce podsjcanja radi prije rata sa ponosom i dikom si bio u skupstini opstine i radio za dobro svoga komsije, prijatelja i drustvene zajednice i sve to uz nikakvu naknadu. Samo ukinuti naknadu 90 posto majmuna ne bi bilo u politici
Šta hoće korumpirani tender-efendija Nedžad Ajnadžić, poznatiji kao 10%? Kada će Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo završiti istragu oko mnogobrojnih i nezakonito provedenih javnih nabavki u Općini Centar? https://www.nasastranka.ba/anton-rajic-opcina-centar-krsi-zakon-o-javnim-nabavka
nema potrebe za povecanjem, nadam se da je nacelnik protiv ovoga
Čime su zaslužili povećanje paušala. Neusvajanjem budžeta i odlukom o privremenom finansiranju 3 mjeseca?! Naravno da im se ne trebaju povećati paušali jer do sada Opcina Centar nije imala gori saziv Vijeća koji samo koče načelnika u realizaciji projekata koji su planirani. Kad budu privređivali lokalnoj zajednici onoliko koliko se načelnik trudi i privrjeđuje,onda se može razmisliti o povećanju paušala. Ali samo razmisliti.
Apsolutno neprihvatljivo da im se pausal poveca,pored redovnih plata koje imaju i skoro nikakvih rezultata.
Naknadu bi im trebalo sniziti,a ne povecati.Nije mi jasno kako ih nije stid da traze povecanje,a svi znamo koliko ne rade.
Nadam se da do povecanja nece doci,tek kada budu vise radili i ostvarivali rezultate mogu iznositi ovakve zahtjeve.
Nista i ne rade,a traze povecanje.Sramota!
Mislim da bi ovo povecanje bilo totalno bezobzirno i neopravdano.
Sve go bandit i lopov!!!
A kad je trebalo budžet usvojiti, nisu. A sad kao povećanje. Zaista načelnik i ne treba ovo da podrži, da barem rade i ostvaruju rezultate kao on.
Jednom mjesecno se sastaju, jos bi da im se i pausal poveca. Treba im ga skroz ukinuti, pa pola ovih ubleha, koji tu sjede samo radi cca 400 KM, ne bi palo na pamet da budu na listi.
Napravite nesto korisno i konkretno, a ne da mlatite praznu slamu, i niko se nece zaliti na povecanje, ovako vam treba ukinuti i to sto dobijate
Koliko radite i to vam je previse sto dobijete, naravno cast pojedincima, malo ih je, ali ima ih.
Koji bezobrazluk od strane vijecnika. Podrzavam odluku nacelnika jer ovo nema smisla, traziti povecanje pausala, a pored toga imati redovne plate je cisti bezobrazluk.
Nadam se da ce nacelnik do kraja ostati na ovom misljenju. Ovo je budalastina sto zahtijevaju vijecnici.
Slazem se da se ne trebaju povecati pausali i svaka cast onome ko isto to misli. Apsurdno je da se radi na povecanju toga i ne znam kako ih nije sramota iznositi takve zahtjeve.