{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijećnici HDZ-a i SDP-a se fizički sukobili na sjednici OV Bugojno

F
30.5.2014. u 18:16
34
70
Vijećnici HDZ-a i SDP-a se fizički sukobili na sjednici OV Bugojno
34
Vijećnici HDZ-a i SDP-a se fizički sukobili na sjednici OV Bugojno
Foto: Bug.ba
Predsjedavajući Vlatko Glavaš prekinuo je danas 16. sjednicu Općinskog vijeća Bugojno, nakon što je došlo do verbalnog a nešto kasnije i fizičkog sukoba između vijećnika Miroslava Zelića (HDZ) i Elvisa Tukara (SDP).
Sve je počelo kada je Tukar inicirao da vijećnici, kroz odricanje jednog paušala, daju podršku stanovništvu poplavljenih područja, što je Zelić okarakterizirao kao "skupljenje političkih poena“.

Na ovakvu njegovu izjavu reagirao je vijećnik Liste za Bugojno Ilhan Bušatlić riječima kako jedna stara narodna izreka kaže “Dabogda te Merhamet hranio, a HVO branio”, što je Zelić shvatio kao uvredu i omalovažavanje učinka HVO-a u ratu.

"Ako si kroz ovo htio povrijediti HVO, to je tvoj lični problem. Ovo je najbolji dokaz kako se odnosiš prema hrvatskom narodu i prema HVO-u. U ratu je HVO odbranio 26 posto teritorije BiH", poručio je s govornice Zelić.

Atmosferu su u nastavku sjednice dodatno “podgrijale” riječi SDP-ovog vijećnika da je “HVO učinio masakr u naselju Vrbanja”.

"Nemojte nikada više u ovoj sali spominjati HVO. Mi smo ovdje pobjednici i uvijek ćemo biti", kazao je Tukar.

Predsjedavajući Glavaš zatražio je potom pauzu od pet minuta, tokom koje je Zelić udario Tukara, nakon čega je sjednica prekinuta.

Niko od vijećnika i ostalih prisutnih na sjednici nije želio komentirati novonastalu situaciju, kojoj su, inače, svjedočili i neki članovi Plenuma građana Bugojna.

Sve što se dešavalo u Kristalnoj sali, u kojoj se održavala sjednica OV-a Bugojno, mogli su pratiti, također, nezadovoljni mještani MZ Gračanica, kojima je zabranjeno skupljanje jalovine u blizini površinskog kopa Dimnjače na lokaciji Rudnika uglja “Gračanica”.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: