BiH
0

Vijećnici Gradskog vijeća Bihać nisu usvojili rebalans gradskog budžeta

FENA
Vijećnici Gradskog vijeća Bihać na današnjoj sjednici nisu dali podršku Prijedlogu Odluke o izmjenama i dopunama budžeta Grada Bihaća za 2016. godinu.

Za rebalans budžeta glasalo je 13 vijećnika, devet vijećnika je bilo protiv, a dva suzdržana.

Usvojen je Izvještaj o utrošku sredstava namijenjenih za razvoj poljoprivrede na području grada Bihaća za 2015. godinu. Realizacijom Odluke o utrošku sredstava namijenjenih za razvoj poljoprivrede na području grada Bihaća isplaćen je dug iz 2014. godine u iznosu od 143.702 KM. U 2015. godini podnešena su 842 zahtjeva za novčane poticaje u poljoprivrednoj proizvodnji i stvorena obaveza za proizvodnju u iznosu od 151.975 KM, a za sufinanciranje projekata u poljoprivredi utrošeno je 103.437 KM. Pored toga u 2015. godini sufinanciran je rad udruženja iz oblasti poljoprivrede.

Vijećnici su, između ostalog, usvojili Prijedlog Etičkog kodeksa izabranih zvaničnika Grada Bihaća, Prijedlog Odluke o utvrđivanju javnog interesa za potpunu eksproprijaciju nekretnina u svrhu rekonstrukcije i dogradnje mosta preko rijeke Une za naselje Brekovica u korist JU ''Zavod za prostorno uređenje'' Bihać, te Prijedlog Zaključka o davanju saglasnosti na Pravilnik o plaćama, naknadama i ostalim primanjima zaposlenika JU za sport, odmor i rekreaciju Bihać, saopćeno je iz Grada Bihaća.